Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Fjärde veckomenyn – Vegval

Från 2019
Uppdaterad 11.10.2019 12:34.
Vegetarisk gnocchi fotograferad i stekpanna

Vi har glädjen att presentera Vegvals veckomeny nummer 4, med era bästa vegetariska vardagsrecept.

Vi börjar med en variant på den klassiska soppan Crème Ninon som normalt görs på ärter (god också den). Här kommer den i en fräsch version gjord på groddar.

Pasta i olika former har ni skickat in i mängder. Vi väljer att bjuda på Erica Rönngårds bönpasta med broccoli, tomat och parmesan. Pasta gjord på bönor är Ericas bästa tips på hur du lätt får in proteiner i din mat då du äter vegetariskt.

Sari Pylsys gnocchi, alltså "potatispasta", serveras med valfri sås beroende på årstid. Här hittar du gnocchi också i en glutenfri variant.

Veckan fortsätter med en smakrik och enkel lökpaj som närmast påminner om fransk löksoppa i pajform - läckert.

Veckan avslutas med fredagens favoritmat. Anders vegetariska tacos med bönfyllning och bärsalsa! Alla våra Vegvalsrecept hittar du här. Vi hoppas det smakar!

Tack till Samuli Laurikainen, Erica Rönngård, Sari Pylsy och Mari Tiensuu för recepten.

Vegval – era bästa vegetariska vardagsrecept

Bönbiffhamburgare fotad från sidan. Rätten är upplagd på en trätallrik med en klick sås.

Femte veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Tomatgryta med broccoli och potatis

Mustig tomatgryta med säsongens grönsaker

En enkel multifunktionell gryta som är lätt att variera.

Gratäng på äggplanta i en ugnsform

Bjud på krämig gratäng med äggplanta och parmesan

En rätt som har potential att bli vegetarisk familjefavorit.

Vegetarisk gnocchi fotograferad i stekpanna

Fjärde veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Lökpaj i en ugnsform

Baka lökpaj med franska influenser

En smakrik och billig paj med fin färg från rödvin.

En portion med creme Ninon på groddar

Testa fransk ärtsoppa – Crème Ninon med groddar och skott

Och andra tips på hur du använder groddar i matlagningen.

En vegetarisk Shaksuka i en gjutjärnsgryta på en silverbricka. Högs upp till höger finns Vegval/Vegevalintas logotyp.

Tredje veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Gazpacho i små glas

Gazpacho – delikat spansk grönsakssoppa

Perfekt sätt att ta tillvara övermogna tomater.

Pav Bhaji på en tallrik

Pav Bhaji – läcker indisk street food

Mustig och billig gryta med lämplig hetta.

 Portion svamppuffar på grå tallrik.

Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad

Överraska dina vänner med en ny svamprätt.

Blomkålspizza på ett skärbräde

Blomkålspizza – en frasig läckerhet för vänner av ost

"Degen" svänger du snabbare ihop än en vanlig.

En  zucchinitortilla med fyllning

Läckra glutenfria zucchinitortillas

Barnvänlig "tex-mex" med ny touch.

En portion mifuchampinjonsås

Champinjon-Mifusåsn (på gambäl Terjärv-dialekt)

"Hä e gou" sejr Johannes Djupsjöbacka.

En blomkålspizza på ett på ett rund skärbräde.

Andra veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Kikärtsspenatcurry portion

Krämig och snabb kikärts- och spenatcurry som barnen gillar

En curry som tillreds av basråvaror från skafferiet.

En rödbetstartar på en tallrik.

Rödbetstartar med lakrits, fänkål, rostade hasselnötter och fetaostkräm

Lakrits och rödbeta är den perfekta smakkombinationen.

Placeholder text

Första veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

En portion butternutpumpasoppa

Krämig soppa på rostad butternutpumpa med kokosmjölk

Kalorifattig soppa som också passar kolhydratmedveten kost.

En portion butterhalloumi

En klassiker i det indiska köket i ny tappning – här kommer Butter Halloumi

Lätt att laga till många, går även att göra till få.

En ugnsform med grönkåls och potatisgratäng

Gräddbakad grönkåls- och potatisgratäng

Mat som går fort att laga och som sköter sig själv i ugnen.

Diskussion om artikeln