Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nico Rönnberg pikar Jac Karlsson som gjorde bara ett mål då BK slog Cocks: “Borde bli farligare själv”

Från 2019
Uppdaterad 03.10.2019 09:05.
Cocks Nico Rönnberg i farten under handbollfinalerna mot Dicken våren 2019.
Bildtext Nico Rönnbergs Cocks föll på hemmaplan mot BK-46.
Bild: Tomi Hänninen

Matchen mellan Cocks och BK-46 bjöd på stor dramatik och en överraskande BK-seger. Karislagets Andreas Rönnberg säger ändå att Cocks och Dicken fortfarande är de största mästarkandidaterna.

BK:s spelande tränare Andreas Rönnberg var en belåten man efter att Karislaget slagit regerande mästaren Cocks med 32–31 i herrarnas handbollsligan.

– Segern känns jävligt bra. Vi har fått en bra start på säsongen, säger Rönnberg till Yle Sporten efter BK:s andra seger på lika många matcher.

– Vi har spelat bra mot Cocks också tidigare men sedan har vi tappat på slutet. Nu höll vi huvudet kallt.

Rönnberg menar ändå att man inte ska dra alltför långtgående slutsatser.

– Cocks och Dicken är fortfarande de största favoriterna. Den här matchen spelar egentligen inte så stor roll, vi är i början av säsongen. Men visst känns det skönt.

Andreas Rönnberg.
Bildtext Andreas Rönnberg gjorde två mål mot Cocks.

Matchen i Riihimäki präglades av utvisningar. Cocks Teemu Tamminen och BK:s Robin Sjöman fick lämna matchen på hälft.

Rönnberg tycker ändå inte att det skulle ha handlat om någon speciellt het match.

– Det kom en hel del enkla lätta utvisningar, men jag tycker att de gick ganska jämnt ut. Cocks hade kanske lite otur på slutet vad gällde domsluten.

BK:s segermål kom i den allra sista sekunden och många frågade sig om inte tiden var slut då bollen hann i mål. Rönnberg har ändå inte koll på situationen då han några sekunder tidigare blivit påkörd av sin bror Nico i försvarsändan.

– Jag såg inte situationen. Jag fick tänderna igenom läpparna när Nico kom hårt på. Men jag såg inte heller att Cocks skulle ha protesterat.

Nico Rönnberg: “Tar inte på stoltheten”

För Cocks målspruta Nico Rönnberg smakar förlusten bittert, men han ger ändå all heder åt BK som enligt honom var det bättre laget. Det sena segermålet klagar han heller inte på.

– BK är värdiga vinnare, de visade kämpaglöd. Det är ingen vits att komma med förklaringar, säger Rönnberg.

För Cocks var matchen säsongens första i den inhemska ligan. Riihimäkilaget har haft fokus på Champions League där laget spelat tre matcher (två förluster och en seger).

Att åka på en hemmaförlust i ligapremiären tar ändå inte på stoltheten.

– Det är bara bra att det börjar hända sådant här. Det har brukat vara för ensidigt, det här är bra för handbollen i Finland. Så klart det känns bittert att förlora men det tar inte på stoltheten.

Också den yngre av bröderna Rönnberg tycker att domarna blåste lite väl ivrigt, men ändå rättvist.

– Det gick för lätt åt båda hållen. För mycket utvisningar, det är inte lika roligt att spela när det blir så såsigt.

– Men det var en härlig fight av bägge lagen, tillägger Rönnberg.

“Jac borde ta fler avslut”

Då Nico Rönnberg får frågan om vad han tyckte om motståndarlagets Jac Karlsson och hans insats i matchen, slänger Rönnberg in lite kritik bland de annars hyllande orden.

– Han gjorde väl bara ett mål, så på det sättet imponerande han inte, säger Rönnberg som sedan tar en mer prisande linje.

Jac Karlsson i BK-46 inför comebacksäsongen 2019-2020.
Bildtext Jac Karlsson är tillbaka i handbollsligan.
Bild: Mikael Oivo / Yle

– Han har en otroligt fin blick för spelet och gör sina lagkamrater bättre. Men han borde ta lite fler avslut och bli farlig själv. Han har ett relativt vasst skott och borde ta mer ansvar i målskyttet, tycker Rönnberg.

Trots Karlssons brist på egna avslut var Rönnberg ändå imponerad av vad han såg av Karlsson som återvänt till Finland efter tolv år i Norge och Danmark.

– Han är definitivt en av de bästa i ligan, slår Rönnberg fast.