Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förkylning ställde till det för Kirmes – Finland blev utan OS-plats i gymnastik-VM: “Väldigt besviken”

Från 2019
Oskar Kirmes.

Oskar Kirmes lyckades inte säkra en OS-plats åt Finland i artistisk gymnastik. En förkylning satt käppar i hjulen för Kirmes som var i bra form inför VM.

Oskar Kirmes var en besviken man efter kvaltävlingen i mångkamp vid VM i artistisk gymnastik. Finlands största hopp hade otur och åkte på en förkylning strax innan tävlingen.

– Jag har inte kunnat träna alls på två dagar. I dag kände jag mig bättre och jag fick en bra start på tävlingen. Men sen tog krafterna slut, fast jag är i bra skick. Jag är väldigt besviken, berättade Kirmes.

Det blev alltså ingen final, vilket också betyder att Finland fortfarande är utan en OS-plats.

Helt kört vad beträffar OS är det ändå inte. Kirmes har fortfarande chansen att fixa biljett till Tokyo via EM.

– Arbetet fortsätter. I EM har jag ännu chansen, men det är jättesvårt.

Emil Soravuo stod i sin tur för en lyckad insats i fristående. Det räckte ändå inte till en placering bland de åtta bästa som gick till final.

Emil Soravuo i sin vinnande serie i Europeiska spelen 2019.
Bildtext Emil Soravuo siktar också på OS.
Bild: EPA / Tatyana Zenkovich

– Dagens prestation var mycket bra. Jag vill inte skylla på någon, men domarna var väldigt strikta i dag. För mig räcker ändå att jag stod för bästa möjliga insats, sade Soravuo.

Soravuo har nu siktet inställt på den enda återstående platsen i fristående, som delas ut enligt världscupens OS-rankning i mars 2020.

– Att knipa en OS-plats via världscupen är realism. Jag har gott om tid att träna in ett svårare program. Om jag får det i skick så ser det bra ut.

Diskussion om artikeln