Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Försäsongen igång i NBA: Lauri Markkanen stod för 14 poäng i säsongens första träningsmatch – nykomlingen Coby White fick lovorden

Från 2019
Zach LaVine och Lauri Markkanen.
Bildtext Zach LaVine stod för 16 poäng medan Lauri Markkanen pangade in 14.
Bild: EPA/Tannen Maury

Lauri Markkanen och hans Chicago Bulls inledde försäsongen i natt. I säsongens första träningsmatch förlorade Chicago på hemmaplan mot Milwaukee Bucks. Både Markkanen och nyförvärvet Coby White visade ändå riktigt fina tag i premiären. Efteråt var det White som fick berömmen.

Chicago Bulls lyckades inte knipa en seger i den första matchen för säsongen mot ett av topplagen från ifjol. Chicago förlorade hemma med 112–122.

Lauri Markkanen spelade totalt 22 minuter och hann på den tiden stå för 14 poäng och fem returer. Chicagos Zach LaVine var bästa poängplockare i hemmalaget med sina 16.

Chicagos nyförvärv, 19-åriga Coby White, stod också han för fina tag i sitt första NBA uppträdande. White stod för tolv poäng i matchen och blev efteråt lovprisad av såväl tränare som medspelare.

– Han gjorde bra ifrån sig. Han har haft ett otroligt bra träningsläger – bland det bästa jag sett från en nykomling. Det är lätt att se hur bra han kommer bli, hyllar LaVine på klubbens twittterkonto och fick medhåll av coachen:

– Han var redo, tuff, fysisk. Han var självsäker. Han verkar bara bli bättre och bättre. Ingen situation är för tuff för honom, säger Jim Boylen.

Själv poängterade det unga löftet just det – det finns mer att se fram emot.

– Jag kunde ha spelat bättre, men det var första matchen. Jag har höga förväntningar på mig själv, säger White.

Chicago möter New Orleans i sin nästa träningsmatch på onsdag.

Diskussion om artikeln