Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Karriären inte över trots allt för tennisstjärnan – Andy Murray gör grand slam-comeback i Australian Open: "Jag älskar att se Andy tillbaka"

Från 2019
Andy Murray.
Bildtext Andy Murray är tillbaka bara nio månader efter han i tårar meddelade att karriären kan vara över.
Bild: All Over Press

Det var i januari i år som tennisstjärnan Andy Murray inte kunde hålla tillbaka tårarna då han meddelade att karriären snart är över. Han hade fått nog av smärtorna som orsakats av en plågsam höftskada. Nu ser det ändå ut som om operationen har räddat karriären. Efter fem ATP-segrar i höst blev det i dag klart att Murray deltar i Australian Open i januari.

Andy Murray gör grand slam-comeback trots allt. För nio månader sedan såg det ut som om en höftoperation skulle innebära slutet på karriären för den trefaldiga grand slam-vinnaren. Men det blev den inte.

– Jag ska göra allt för att komma tillbaka men då krävs en stor operation och då vet man aldrig hur det blir, sade Murray efter turneringen i Melbourne.

Nu ser det ut som om det har gått vägen.

I september knep den tidigare världsettan sin första seger i ATP-touren sedan operationen han genomgick i slutet av januari.

– Jag tror att det här på många sätt är den bästa segern jag uppnått. Inte bara med tanke på att jag klarade dagen utan också med tanke på allting jag satsat på att komma tillbaka, sade Murray på tourens webbplats efter sin första seger.

Dominic Thiem och Andy Murray.
Bildtext "Nu kan jag utmana topp-10, -20 och -30 spelare" sade Murray efter att ha slagits ut i China Open av världsfemman Thiem.
Bild: EPA/How Hwee Young

Roger Federer gläder sig över comebacken

Efter det har det blivit fyra tour-segrar till. I Peking tog han sig till kvartsfinal där han fick ge sig mot världsfemman Dominic Thiem. Så sent som i går knep han en seger i Shanghai Masters mot Juan Ignacio Londero.

– Till för kanske en månad sedan visste jag inte om jag kan spela på den här nivån. I Kina kände jag att jag kan utmana alla spelare.

– För varje vecka har jag känt mig bättre. I början kändes det inte speciellt bra men under de senaste veckorna har det gått framåt, säger Murray.

I dag blev det klart att han också gör grand slam-comeback. Australian Open meddelar på turneringens twitterkonto att Murray är med då grand slam-säsongen startar i januari.

En som speciellt njutit av att se Andy Murray tillbaka i hetluften är tennisstorheten Roger Federer.

– Jag är lättad över att han är där han är nu.

– Jag älskar att se Andy tillbaka. Jag känner att han spelar bättre och bättre och det kommer bli otroligt bra, säger Federer enligt Eurosport.

Diskussion om artikeln