Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Savinainens första match sedan VM-finalen – då vände Jokerit och tog fjärde raka segern

Från 2019
Veli-Matti Savinainen i Jokerit.
Bildtext Veli-Matti Savinainen gjorde sin första KHL-match i Jokerit.
Bild: Lehtikuva

Veli-Matti Savinainen var en profilvärvning till Jokerit. Nu har han gjort sin debut. Han fick veta hur det känns att vinna direkt.

När det i somras stod klart att Veli-Matti Savinainen skulle flytta hem till Finland och spela för Jokerit var det en värvning som andades klass.

Han fick titeln landslagsstjärna av medierna – och så långt från sanningen var det inte. När Finland tog VM-guld i våras i Bratislava fanns Savinainen med i laget.

Finalen spelades i slutet av maj – och lika länge har det gått sedan Savinainen spelade sextio minuter i en ishockeymatch. I Jokerits första träningsmatch skadade han sig och missade den första månaden av KHL:s grundserie.

I kväll var 33-åringen tillbaka i laguppställningen. Han blev poänglös, men återvände åtminstone som en vinnare.

Jokerit vände hemma mot HK Sotji i den tredje perioden och vann med 3–2 efter förlängning. Gästerna ledde med 2–0 efter två perioder, men fullträffar av Jesse Joensuu, Peter Regin och Mikko Lehtonen räckte för full pott.

– Det har känts tungt att inte kunna hjälpa till, men laget har fortsatt jobba på. Vi är på rätt väg och i kväll spelade vi bra i tredje perioden. Vi försöker hela tiden få till en jämn insats över sextio minuter, säger Savinainen till Viasat.

Det här var Jokerits fjärde raka seger i KHL. Mer av den varan kan det bli senare i veckan när laget spelar två matcher till i Helsingfors.

Ishockey, KHL:

Jokerit–HK Sotji 3–2 e. förl. (0–1, 0–1, 2–0, 1–0)

Ishockey, ligan:

Jukurit–JYP 2–3 e. förl. (1–1, 2–1, 0–1, 0–1)
Ässät–KalPa 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Diskussion om artikeln