Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Spanska VM-rallyt nästa för Ingåbon Emil Lindholm: ”Målet är att komma i mål och göra så få misstag som möjligt”

Från 2019
En rallybil susar fram på en grusväg.
Bildtext Emil Lindholm kör i katalanska VM-rallyt. (Arkivbild)
Bild: Merita Mäkinen

Ingåbon Emil Lindholm kommer att köra i spanska VM-rallyt om drygt två veckor. Det är första gången Lindholm och kartläsaren Mikael Korhonens deltar i spanska VM-rallyt.

Det här blir Lindholms fjärde VM-rally.

Lindholm är glad över möjligheten att delta i tävlingen som också kallas katalanska rallyt. Han säger att förhållandena i rallyt är bekanta, eftersom han och kartläsaren två gånger tidigare gjort noter i rallyt.

Före varje rally gör man upp så kallade noter, det vill säga gör anteckningar om hur specialsträckorna ska köras. Det här gör man för att kunna köra etapperna med maximal hastighet.

- Med undantag för en specialsträcka har vi färdiga noter för hela rallyt.

- Det här blir mitt första rally som körs på den här typen av vägar. Första dagen kör vi på grus och de två följande dagarna på asfalt, säger Lindholm.

Start och mål i Salou

Han säger att hans erfarenhet att köra Volkswagen på asfalt är liten.

- Jag tror allt går väl ändå. Målsättningen är att köra i mål, göra så få misstag som möjligt och att lära oss mer om hur det är att köra på sydeuropeiska rallystigar.

Rallyt börjar 25.10 och under första tävlingsdagen körs sex specialsträckor på nästan 130 kilometer. Andra dagen körs sju specialsträckor (121 kilometer) och tredje dagen fyra specialsträckor med en total längd på knappt 75 kilometer.

Rallyts start och mål finns i staden Salou som finns cirka 60 kilometer sydväst om Barcelona.

Diskussion om artikeln