Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mira Potkonen fortsätter att vinna – klar för VM-kvartsfinal

Från 2019
Uppdaterad 09.10.2019 11:39.
Mira Potkonen boxar en motståndare.
Bildtext Mira Potkonen boxas i VM-kvartsfinal i morgon (arkivbild).
Bild: /All Over Press

Den regerande Europamästaren Mira Potkonen finns bland de åtta bästa i boxnings-VM i Ryssland. Förstaseedade Potkonen besegrade i dag ecuadorianskan Marie Jose Palacios med de domarrösterna 5–0.

Inför boxnings-VM i ryska Ulan-Ude slog Potkonen fast för Yle att hon hade en enda målsättning – VM-guld. Och Potkonen har fått en bra start på världsmästerskapet.

I premiärmatchen knockade Potkonen, som tävlar i 60-kilosklassen, schweiziskan Sandra Brügger i den andra ronden.

Potkonen, som vann EM i augusti, är förstaseedad i VM. I dagens åttondelsfinal besegrade hon ecuadorianskan Marie Jose Palacios med de klara domarrösterna 5–0 (30–27, 29–28, 30–27, 30–27, 30–26).

Potkonens tränare Maarit Teuronen berättar för Yle att segern var välförtjänt.

– Det var inte någon toppmatch (av Potkonen, red. anm. ), men inte fanns det någon panik heller. Mira kontrollerade matchen, det var en rutinseger, säger Teuronen.

I morgondagens kvartsfinal väntar Amy Sara Broadhurst från Irland. Potkonen mötte henne så sent som i EM i augusti och tog då en 5–0-seger.

– Motståndet blir hårdare både sett till tempo och hårdhet. Senast var det en tuff match. Hon arbetar hårt och slår kraftigt, säger Teuronen om det kommande motståndet.

Den andra finländskan i boxnings-VM, Elina Gustafsson, slog ut direkt i sin första match i 69-kilosklassen.