Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerits segersvit intakt efter straffthriller – förvärrade skadeläget orsakar huvudbry för Lauri Marjamäki

Från 2019
Uppdaterad 13.10.2019 20:46.
Mikko Lehtonen avgjorde för Jokerit - Spela upp på Arenan

Sex matcher, lika många segrar. Men frågan är hur länge Jokerit kan fortsätta vinna då laget åkte på ytterligare ett skadeavbräck mot Ufa på söndagen. Jag börjar få gråa hår, säger Lauri Marjamäki för Viasat efteråt.

En sämre första period, en fantastisk andra period och en tredje ganska intetsägande. Där Jokerits ordniarie speltid mot Salavat Ulajev Ufa på söndagen.

Efter 60 spelade minuter stod det 2–2 mellan lagen i Helsingforsarenan efter att Mikko Lehtonen och Brian O’Neill stått för en fullträff var för värdarna.

I förlängningen var Jokerit igen i förarsätet. Marko Anttila hade två jättelägen att avgöra, men satte pucken rakt på målvakten Juho Metsola i sitt första friläge och i sitt nästa byte resulterade ett ambitiöst försök att trixa pucken mellan benen i att han slarvade bort spelredskapet.

Matchen avgjordes istället på straffar och där kan en märklig rockad av Ufa-lotsen ha fällt avgörandet. Metsola, som fram till straffläggningen noterats för 22 räddningar, plockades bort och istället hoppade Andrei Karajev in.

Resultatet: två Jokeritmål på lika många försök och Metsola fick hoppa in igen.

Lehtonen stiger fram igen – Marjamäki ifrågasätter domarlinjen

Sedan blev det målfattigt. Ufa lyckades förvisso kvittera straffläggningstävlingen till 2–2 under de sista omgångarna – men det var först i den tionde omgången som Mikko Lehtonen lyckades överlista Metsola.

– Vi fick inte riktigt starten vi var ute efter i dag, men den andra perioden var väldigt bra av oss. Även om vi hade lägen att sätta än fler puckar, analyserar Lauri Marjamäki i Viasats tv-intervju efteråt.

Jokerit höll på att ställa till det rejält för sig då laget drog på sig en tvåminutare med sex spelare på isen med bara minuter kvar av den tredje perioden. Det var Jokerits tredje utvisning för samma förseelse i matchen.

– Linjedomarna är på hugget tydligen. Ibland får man den känslan av att det är striktare i KHL än i andra serier med det där. I andra ligor får det stundvis vara sju man på isen samtidigt. Men vi måste bli noggrannare med det här, säger Marjamäki.

För Jokerits del blev segern ändå dyrköpt då Steve Moses tvingades utgå med en skada under matchen. Laget hade redan tidigare tappat flera spelare, bland andra Antti Pihlström, Nicklas Jensen och Oliver Lauridsen, till sjukstugan.

– Det ser inte bra ut för Steve. Jag börjar få gråa hår, säger Marjamäki.

Sin nästa match spelar Jokerit på torsdag då en resa till Kazan väntar för Helsingforslaget.

Videobilder från Viasat.

Diskussion om artikeln