Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Petr Cech matchvinnare i nya grenen – fick uppmuntrande ord av Dominik Hasek inför debuten

Från 2019
Petr Cech räddar en straff som hockeymålvakt
Bildtext Petr Cech har nu ett kontrakt som målvakt i ishockeyklubben Guildford Phoenix.
Bild: /All Over Press

En barndomsdröm gick i uppfyllelse för Petr Cech. Den tidigare fotbollsmålvakten gjorde på söndagen debut som ishockeymålvakt i den engelska fjärdedivisionen och blev matchvinnare för Guildford Phoenix.

Petr Cech har sedan han lade av med fotbollen förra våren jobbat som teknisk rådgivare för Premier League-klubben Chelsea. Vid sidan om det jobbet har han nu börjat förverkliga en barndomsdröm.

Förra veckan meddelade Cech att han skrivit kontrakt med ishockeyklubben Guildford Phoenix. Cech ska ska agera tredjemålvakt i klubben då hans tidtabell hos Chelsea tillåter det.

Just nu är det landslagsuppehåll och då fick han chansen i målet i matchen mot Swindon Wildcats i den engelska fjärdedivisionen.

Resultatet? Seger med 3–2, två räddade straffar och vald till matchens lirare.

– Jag blev överraskad, jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Samtidigt så spelade jag fotboll på högsta nivå under 20 år så jag vet hur man förbereder sig inför en match, säger Cech till Sportbladet.

Cech har ett nära förhållande till ishockey och det var egentligen den sporten han ville satsa på som ung.

– Vi hade inte råd med utrustningen. Jag åkte skridskor jämnt. Men ju mer fotboll det blev desto mindre tid hade jag över för hockeyn. Det blev mer som en hobby.

– Nu när jag hade dragit mig tillbaka dök den här chansen upp. Jag är glad att det hände. Det är en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, säger han.

Inför matchen tog också en av alla tiders bästa målvakter, Dominik Hasek, kontakt och önskade lycka till. Hasek och Cech är gamla bekanta.

– Jag fick ett mess från honom. Han är faktiskt anledningen till att jag ville hålla på med hockey från början, så det var trevligt att höra från honom, säger Cech.

Diskussion om artikeln