Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Tusentals demonstranter och kaos på flygplatsen i Barcelona efter domen mot separatistledare

Från 2019
Demonstrationer vid den internationella flygplatsen El Prat i Barcelona. I bildens mitt syns en kravallpolis som motar ett slag mot en demonstrant.
Bildtext Poliser och demonstranter på flygplatsområdet.
Bild: EPA/QUIQUE GARCIA

Över hundra flyg har inhiberats på grund av kaos när polis och demonstranter har drabbat samman på den internationella flygplatsen i Barcelona.

Demonstranterna protesterar mot de domar som har fallit mot katalanska separatistledare som föll tidigare under måndagen.

Tusentals demonstranter har tagit sig till den internationella flygplatsen El Prat i Barcelona.

Poliserna fick ta till sina batonger och andra maktmedel när demonstranterna började tränga igenom en polisavspärrning för att ta sig till vänthallen på flygplatsen.

Tusentals människor har samlat på Barcelona internationella flygplats för att demonstrera den 14 oktober 2019. På bilden ser man folkhav i två nivåer.
Bildtext Tusentals demonstranter har tagit sig till flygplatsen.

Demonstranterna kastade däremot stenar och använde andra tillhyggen mot polisen.

Demonstranterna har blockerat trafiken till flygplatsen och det har bildats upp till fem kilometer långa bilköer.

Trafiken har blockerats

Över hundra flyg till och från flygplatsen har inhiberats eftersom flygpersonalen inte har kunnat ta sig till jobbet. Inte heller resenärer har kunnat komma fram.

Hittills har ett kvällsflyg från Barcelona till Helsingfors ställts in. På tisdag ska fem flyg gå mellan städerna, men det är ännu oklart hur det går med dem.

Det finns uppgifter om att minst 37 personer har skadats i sammandrabbningarna på flygplatsområdet.

Protester har försiggått också på andra håll i Katalonien. Flera vägar har blockerats och demonstranterna har stört tunnelbanetrafiken i Barcelona.

Diskussion om artikeln