Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter krossen i första omgången: Dickens nästa resa i Challenge Cup går till Norge – möter tidigare norska mästarna Drammen

Från 2019
Max Granlund.
Bildtext Max Granlund gjorde åtta mål i returmötet mot Livingston.
Bild: Kalle Parkkinen/Handbollsförbundet

Det blev inget snack om saken i den första omgången. Dickens herrar körde över skottska Livingston i Challenge Cupens första omgång då de vann dubbelmötet med 49 mål. Nu är nästa motståndare klar: Drammen HK som haft en superb start på säsongen.

40–20 i den första matchen, 42–13 i den andra – Dicken fick en drömstart på Challenge Cup-äventyret då de utklassade sitt första motstånd.

– Det här är något av ett äventyr för oss så nu hoppas vi på en bra lottning, tuffa matcher och chanser att gå ännu längre i turneringen. Vi kan drömma om att gå hela vägen, men vi tar det nog en omgång i sänder, sade Monnberg efter avancemanget.

Nu har lottningen gått av stapeln och Dicken reser till Norge till näst. För motståndet står ett klart tuffare lag än Livingston, nämligen Drammen HK.

Drammen avancerade genom att slå Mahsul HC från Azerbajdzjan med totalt 74–38. Inte riktigt lika bra målskillnad som Dicken, men inte långt ifrån.

Drammen har inlett säsongen starkt och är fortsättningsvis obesegrade i Eliteserien.

Klubben har vunnit mästerskapet i Eliteserien två gånger: år 2007 och 2017. I fjol slutade de trea i den norska högsta serien och året före det blev det silver.

I Challenge Cup har de vunnit en gång år 1996. År 2007 spelade de i Challenge Cup-final, där de förlorade med resultatet 62–62 på grund av bortamålsregeln.

Dicken jagar ny framgång på Europaplanerna efter att ha fallit ut i kvartsfinal förra året.