Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Årets spelare säsongen 2017–18 återvänder till Kärpät: "Julius har letat efter en klubb utomlands men hittade ingen som föll honom i smaken"

Från 2019
Julius Junttila representerade Finland i OS 2018.
Bildtext Julius Junttila representerade Finland i OS 2018.
Bild: SRDJAN SUKI/EPA/AOP

Ishockeyklubben Kärpät får en toppförstärkning då anfallsspelaren Julius Junttila har kritat på ett kontrakt för den resterande delen av säsongen. Junttila var ute efter att fortsätta karriären utomlands men återvänder nu hem efter sitt andra svenska äventyr.

Senast då Julius Junttila representerade Kärpät blev det succé. Säsongen 2017–18 noterades han för 13 + 39 = 52 poäng på 53 matcher. Junttila valdes den säsongen till ligasäsongens bästa spelare och fick dessutom pris som slutspelets bästa spelare.

Förutom ett ligaguld med Kärpät kunde Junttila även stoltsera med OS-spel säsongen 2017–18.

Säsongen 2018–19 gav sig Junttila ut i världen men det gick inget vidare. Kontraktet med KHL-klubben Sibir Novosibirsk revs efter bara fem matcher och därefter blev det spel i svenska Växjö med medioker framgång. Junttila har även spelat SHL-hockey i Luleå säsongen 2016–17 men fick inte då heller till det.

– Det är fint att vara överens med en egenfostrad spelare, i sina bästa år, som var ligans bästa spelare då han lämnade oss. Julius har letat efter en klubb utomlands men hittade ingen som föll honom i smaken, säger Kärpäts sportchef Harri Aho på klubbens webbplats.

– I FM-ligan var Kärpät mitt förstaalternativ. I en organisation som Kärpät är man alltid ute efter ligamästerskapet, säger Junttila.

Diskussion om artikeln