Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Polisen har gripit fyra bulgariska fans efter skandalmatchen: “Arbetar för att identifiera fler”

Från 2019
Gareth Southgate talar med domaren.
Bildtext Englands chefstränare Gareth Southgate diskuterar matchhändelserna med domaren.
Bild: /All Over Press

Rasistiska supportrar stal rubrikerna efter EM-kvalmatchen mellan Bulgarien och England. I går avgick Bulgariens förbundsbas och polisen arbetar för att fånga dem som gjort sig skyldiga till rasistiskt beteende.

Bulgariens polis har gripit fyra fotbollssupportrar som misstänks för rasistiskt beteende under EM-kvalmatchen mellan Bulgarien och England i Sofia tidigare i veckan, berättar BBC.

England vann matchen med 6–0 men snacket har inte handlat om resultatet utan om hemmafansens rasistiska och nazistiska gester som har satt en skandalstämpel på den bulgariska fotbollen. Matchen avbröts två gånger på grund av ropen.

Landets fotbollsförbunds ordförande Borislav Mihaylov har redan avgått och polisen arbetar för att få fast de rasistiska fansen.

– Vi arbetar ännu för att identifiera fler, säger Bulgariens inrikesministerie i ett pressmeddelande.

Bulgariens chefstränare Krasimir Balakov menade till en början att han inte hörde några rasistiska rop under matchen, men nu har han bett om ursäkt av de engelska spelarna.

– Eftersom det skedde rasistisk diskriminering i Sofia vill jag be om ursäkt av de engelska fotbollsspelarna och alla som kände sig förolämpade, skrev Balakov på Facebook.

– Den här sortens fördomar borde begravas djupt i vårt förflutna.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa och engelska FA har också fördömt de bulgariska ultrafansens beteende.

Diskussion om artikeln