Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målkalas, vansinnig räddning och avgörande på tilläggstid: HIFK och Kärpät bjöd på underhållning för hela slanten – Petri Kontiola nådde milstolpe då Jokerit förlorade

Från 2019
Otto Paajanen.
Bildtext HIFK underhöll hemmapubliken i Tölö.
Bild: Emil Hansson/AOP

Det blev en underhållande kamp i Tölö under ishockeyligans enda match för dagen. HIFK och Kärpät höll publiken på tårna då hemmalaget till slut var vassare på tilläggstid. Frans Tuohimaa blev ändå snackisen då han fick både hemmapubliken och Kärpäts spelare att tappa hakan i den andra perioden.

Första perioden blev ett riktigt målkalas i Tölö.

HIFK fick en pangstart och hade gjort öppningsmålet redan efter 50 sekunder. Otto Paajanen var inte långt där efter och pangade in 2–0.

Kärpät kom ändå precis lika snabbt åt att kvittera matchen. Guldhjälmen Jesse Puljujärvi satte in 2–2 målet i powerplay då tolv minuter spelats av matchen.

Vansinnig räddning fick alla att tappa hakan

I den andra perioden hade gästerna en gyllene chans att gå upp i ledning då de fick spela med två man mera i nästan två minuter.

Då fick ändå HIFK-keepern Frans Tuohimaa alla att tappa hakan. Varken publiken eller Aatu Räty som drog i väg med ett skott kunde tro sina ögon då Tuohimaa stod för en helt vansinnig räddning.

Efter det lyckades bägge lag i målskyttet en gång och avgörandet söktes i förlängning.

Där var HIFK vassare och Jesse Saarinen satte in segermålet efter att bara två minuter spelats.

För HIFK som ligger tolva i tabellen var det viktiga poäng. Kärpät ligger tvåa efter Tappara med 27 poäng.

Kontiola historisk i förlustmatchen i KHL

Hemmalaget Ak Bars gav Jokerit en kalldusch direkt i starten och gick upp i en 2–0 ledning. Men gästerna bjöd upp till kamp.

Brian O'Neil kvitterade i den tredje perioden matchen till 3–3 och avgörandet fick sökas på tilläggstid.

Där var ändå Ak Bars starkare och vann med 4–3.

Samtidigt tog segersviten slut men poängsviten fortsätter för Helsingforsklubben. Jokerit har nu knipit poäng i sju raka matcher.

Trots det bittra resultatet var det en speciell dag för Petri Kontiola. Kontiola blev historisk då kvällens match var hans 500:e i KHL. Kontiola blev första nordiska spelare att uppnå den milstolpen.

Kontiola har allt som allt stått för 314 poäng i KHL. I dag blev det inga tilläggspoäng för honom.

Diskussion om artikeln