Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpool tappade poäng i klassikermötet – Klopp inte nöjd med nya VAR-domsluten: ”Kändes som allt gick emot oss”

Från 2019
Uppdaterad 20.10.2019 21:38.
Liverpool-spelare protesterar mot domslut.
Bildtext Liverpool protesterade rejält mot de omdiskuterade domsluten.
Bild: AFP / Lehtikuva

Två VAR-sekvenser hamnade i centrum under rivalmötet mellan Manchester United och Liverpool. De gick emot Liverpool och det var Jürgen Klopp upprörd över. Han passar också på att ge en passning till United. "Vi spelade mot en mur", säger Klopp.

I förhandssnacket var det enkelspårigt. Det engelska klassikermötet mellan Manchester United och Liverpool kunde bara sluta i en bortaseger.

Hur många bollar vinner Liverpool med?

Den frågan ställde sig till och med Man United-supportrarna. Men United sprang, slet och spelade hem en poäng – och såg samtidigt till att rivalen Liverpool tappade sina första poäng för säsongen.

United hade länge tre poäng på gaffeln, men Adam Lallana satte sitt första mål på två och ett halvt år när han kvitterade till 1–1 i slutminuterna.

– Det grämer i och med att vi ledde. Det blev en försvarskamp, men vi gjorde det bra. Sedan försvarar vi oss okoncentrerat vid ett inspel och det räcker. Samtidigt är jag stolt över vår prestation, säger Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer till Viasat.

Kvitteringen bortdömd

Norrmannens lag är i brygga. Storklubben har inlett säsongen klent och har haft flera viktiga pjäser skadade.

Nu fick de en pinne med sig – och de omdebatterade domsluten landade dessutom på Uniteds planhalva.

Marcus Rashfords ledningsmål föranleddes av en tackling på en Liverpool-spelare från Victor Nilsson Lindelöf. Liverpool ville att VAR skulle döma bort målet, men det blev godkänt.

En stund senare satte Sadio Mane kvitteringen, men målet dömdes bort efter videogranskning. I situationen före avslutet tog bollen på Manes hand.

Jürgen Klopps åsikt? Det var givet att Liverpools tränare skulle kritisera domsluten.

– De gör ett mål som visar alla problem med VAR. Domaren lät spelet fortsätta och det tror jag beror på VAR. Enligt mig är det en klar foul, men med VAR är det där inte en klar foul. Divock Origi blir fälld, de vände spelet och gör mål, säger han till engelsk press.

– Jag har inte sett det underkända målet. Det var kanske handboll, men det kändes som att allting gick emot oss.

I Sky Sports intervju gav Solskjaer sin syn på 1–0-målet.

– Det är inte en foul. Jag tror inte att Roy Keane skulle påstå att det är ojust spel.

"Spelade mot en mur"

Samtidigt var Klopp också tydlig med att Liverpools insats inte var tillräckligt bra. Tysken tyckte inte att Liverpool fick kontroll på matchen.

– Vi var tillräckligt bra för en poäng. Vi gav United chansen att spela som de vill. De jobbade hårt och vi kände att vi var under press trots att vi inte var det.

Efter målet tryckte Liverpool, som saknade skadade Mohamed Salah, på för ett segermål.

– Vi spelade mot en mur. Jag tror inte att United kan spela så här mot lag som inte har bollen lika mycket. Vi spelar väldigt ofta mot lag som spelar så här. Vi är nöjda med en poäng och går vidare.

Liverpool hade chansen att tangera Manchester Citys rekord i antal ligavinster i rad, men sviten stannade vid sjutton segrar. Efter nio omgångar är Liverpool uppe på 25 poäng. Manchester City slog Crystal Palace i lördags och är nu sex poäng efter Liverpool.

Premier League:

Manchester United–Liverpool 1–1 (1–0)

Diskussion om artikeln