Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hela Floridas förstakedja saknades i slutet av matchen mot Nashville – klubben tar in rutinerad anfallare och skickar Henrik Borgström till farmen

Från 2019
Jonathan Huberdeau och Aleksander Barkov.
Bildtext Jonathan Huberdeau och Aleksander Barkov.
Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire/AOP

Floridas match mot Nashville i lördags i ishockeyligan NHL slutade på ett märkligt sätt då hela förstakedjan lyste med sin frånvaro. Centern Aleksander Barkov fick utgå på grund av skada, medan det fortsättningsvis är oklart varför Jonathan Huberdeau och Jevgenij Dadonov inte spelade. Nu har Florida ändå värvat den rutinerade anfallaren Brian Boyle. Samtidigt får Henrik Borgström ta ny sats i AHL.

Floridas superstjärna Aleksander Barkov utgick redan efter det andra bytet i matchen mot Nashville. En överkroppsskada, meddelade Florida efter matchen, men det är fortsättningsvis oklart om finländaren tvingas till ett längre uppehåll.

Yttrarna Jonathan Huberdeau och Jevgenij Dadonov inledde matchen i förstakedjan tillsammans med Barkov, men ingen sågs till i slutet av matchen. Huberdeau, som vanligtvis spelar cirka 20 minuter per match, landade på 13:15 i speltid trots att matchen först avgjordes straffar. Dadonovs speltid var nästintill identiska 13:14.

Efter matchen avslöjade chefstränaren Joel Quenneville inte varför Huberdeau och Dadonov saknades på slutet.

I våras blev Brian Boyles Nashville utslaget av Miro Heiskanens Dallas.
Bildtext I våras blev Brian Boyles Nashville utslaget av Miro Heiskanens Dallas.
Bild: Steve Roberts/CSM/All Over Press

På söndagen meddelade Florida att laget har värvat den rutinerade anfallaren Brian Boyle. 34-åringen inledde förra säsongen i New Jersey och avslutade den i Nashville. Det blev totalt 18 + 6 = 24 poäng på 73 matcher för Boyle som kan spela både som center och ytter.

Boyle är en stor och aggressiv spelare som trivs framför målet i powerplay och han beskrivs av många som en uppskattad lagkamrat. Kontraktet gäller för säsongen 2019–20.

Henrik Borgström inledde säsongen som tredjecenter men 22-åringen har inte fått till det. Det har inte blivit några poäng i höstens fyra NHL-matcher. Finländaren har även sett fyra matcher från läktarplats.

Nu får Borgström ta ny fart i AHL-laget Springfield där han blir lagkamrat med sina landsmän Aleksi Heponiemi och Sebastian Repo.

P.K. Subban försöker täcka Henrik Borgströms skott.
Bildtext P.K. Subban försöker täcka Henrik Borgströms skott.
Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire/AOP

Floridas säsong fortsätter med en hemmamatch mot Pittsburgh natten till onsdag finsk tid. Laget tränar på tisdagskvällen och då förväntas en uppdatering beträffande Barkovs skada.