Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Två kokböcker på ett bord med texten "vegval". På ena boken ligger det en mobiltelefon med en digital version av boken öppen.

Nu är Strömsös kokbok Vegval färdig – ladda ner era bästa vegetariska vardagsrecept

I höst startade Strömsö kampanjen Vegval där vi samlade in era bästa vegetariska vardagsrecept. Tack vare ert fina engagemang fick vi över 150 recept! Nu kan vi bjuda på ett urval av dem.

Från 2019
Uppdaterad 28.11.2019 10:03.

I höst startade Strömsö kampanjen Vegval där vi samlade in era bästa vegetariska vardagsrecept. Tack vare ert fina engagemang fick vi över 150 recept! Nu kan vi bjuda på ett urval av dem.

Målet med boken var att lyfta fram lustfylld och enkel vegetarisk mat.
I boken finns ca 30 recept. Allt från 15 minuters quickfix-middagar till lite mera avancerade recept av Strömsös kock Anders Samuelsson som länge har jobbat med vegetarisk mat, både i restauranger och hemma.

Kokboken går att ladda ner genom att trycka på bilden längst ner i artikeln. Filens storlek är 78,5 MB. I innehållsförteckningen kan du klicka dig fram till de recept som intresserar just dig.

Ingen av oss som har jobbat med kokboken är vegetarian. Men Vegval har definitivt inspirerat oss till att ändra våra matvanor och sänkt tröskeln för mera mat som är bättre för både hälsan och miljön.

Prova t.ex. på Tarja Huntus läckra blomkålspizza.

En sida ur en kokbok. På bilderna syns en blomkålspizza.

Testa bönquesadillas signerade Karin Ljung- Hägert.

En bönquesadilla på en tallrik med grönsaker till.

Eller välj Hanna Kuusisalos enkla spenat- och kikärtscurry som är klar på en kvart.

En skål med spenat- och kikärtscurry och en skål med ris på ett bord.

En grön julklapp

Vill du ha en enkel julklapp åt en vän som behöver mera inspiration till vegetarisk mat i vardagen? Då är det bara att ladda ner boken och skriva ut den, eller beställa en utskrift med bättre papperskvalitet.

Vegval finns till för att spridas

En central tanke för alla som bidragit till boken är ju att delad matglädje är dubbel matglädje – den tanken hoppas vi du tar med dig.

Vi hoppas också att boken skall öka ditt intresse för att kocka mera grönt och att du åtminstone hittar en rätt som du kan förnya din matrepertoar med.

Vegval är ett vägval, åtminstone ett första steg på vägen.

Ladda ner kokboken genom att klicka på bilden:

Vegval – era bästa vegetariska vardagsrecept