Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Segersviten ett minne blott – Jokerit förlorade för tredje gången i följd

Från 2019
Uppdaterad 22.10.2019 22:06.
Peter Regin.
Bildtext Peter Regin var Jokerits effektivaste.

Efter en sex matcher lång segersvit har Jokerit nu förlorat tre gånger på raken. Nu var det Spartak Moskva som besegrade jokrarna med 3–2 i Helsingfors.

Jokerit seglade i trevlig medvind under ett par veckors tid då laget slog en motståndare efter den andra. Det blev totalt sex segrar i rad, men nu har vinden vänt.

Efter två förlängningsförluster föll Jokerit i dag under ordinarie speltid med 2–3.

Enligt matchprotokollet stod Peter Regin för Jokerits båda mål, men i verkligheten var det Marko Anttila som styrde in den andra fullträffen som kom med en minut kvar då Jokerit jagade reducering utan målvakt.

– Min klubba rörde pucken. Jag styrde den i mål. Men inte hade vi så mycket glädje av det, sade Anttila efter matchen enligt STT.

För vårens VM-hjälte Anttila var målet hans första den här säsongen (även om det i alla fall ännu är i Regins namn).

– Det har varit mentalt tungt. Jag har skjutit en hel del av haft chanser, så på det viset är det trevligt att lyckas.

Dagens resultat innebär att Spartak tog sig förbi Jokerit i serietabellen. Spartak är nu sexa och Jokerit sjua i den östra konferensen.

Oliver Lauridsen var tillbaka i Jokerits laguppställning efter att ha varit borta i en knapp månad på grund av skada. Matias Myttynen har däremot gjort sitt i Jokerit.

Klubben meddelade tidigare under dagen att Myttynens kontrakt har sagts upp. Anfallaren spelade sex matcher i Jokerit utan poäng.

På torsdagen åker Jokerit till Moskva för att utmana CSKA som toppar hela KHL-tabellen. För en månad sedan var CSKA bättre med 5–1 i Helsingfors.

Diskussion om artikeln