Nu kanske det klarnade varför Kim Jong-Un red upp på Nordkoreas heligaste berg - han vill riva de sydkoreanska hotellen i landet
Nu verkar det klart varför Nordkoreas ledare Kim Jong-Un nyligen red upp för det heliga berget Paektu-san med en vit häst. Han vill riva ner alla sydkoreanska byggnader vid ett annat heligt berg, Kumgang-san, som hör till Nordkoreas viktigaste turistmål.
Sydkorea har byggt turistbyar med restauranger och flera hotell i det bergiga området, som ligger i östra Nordkorea nära Japanska havet.
Kim anser att de sydkoreanska faciliteterna vid berget är föråldrade och inte återspeglar vad han betraktar som Nordkoreas riktiga karaktär. Han gav därför order om att alla " otrevliga byggnader" skall rivas.
- Han sade att alla byggnader är en enda röra utan någon nationell karaktär och han ansåg att de hade byggts som tillfälliga tält i ett katastrofområde, skriver Nordkoreas officiella nyhetsbyrå KCNA.
Den officiella liturgin antyder att Nordkorea drar sig in i sitt skal igen efter en rad toppmöten med Sydkorea, USA och Kina, som innebar en öppning utåt
Sydkorea stoppade alla turistresor till Kumgang-san (Diamantberget) år 2008, då en kvinnlig turist sköts ihjäl av nordkoreanska vakter, när hon av misstag vandrade in på ett militärt område.
Resor till Kumgang-san blev möjliga år 1998 då sydkoreanska industrijättar som Hyundai, började investera i området och organisera gruppresor för sydkoreaner.
Numera är det omöjligt för sydkoreanska turister att besöka Nordkorea och landets berömda berg på grund av FN-sanktioner.
De enda sydkoreaner som har kunnat besöka området är äldre personer som har deltagit i återföreningsmöten för familjer som splittrades under Koreakriget på 1950-talet.
Koreaner har i över tusen år betraktat Kumgang-san som ett heligt berg och det finns ett antal tempel i området. Det har på senare år varit lätt för sydkoreaner att besöka området eftersom det ligger så nära gränsen mellan länderna. Man har kunnat åka dit med buss eller med båt eftersom berget ligger nära kusten.
Kim inspekterade faciliteterna nyligen och konstaterade då att hotellen i området borde byggas om. Han kritiserade indirekt sina föregångare då han kritiserade "misstagna beslut" som inte följer den officiella statsbärande ideologin Juche, vilket innebär självtillit eller självförsörjande.
-Hela folket bör hylla tron på Juche som det enda sättet att leva. Det finns inget annat dummare än att tro på hjälp av andra, skrev det officiella språkröret Rodon Sinmung i en ledare efter Kims besök i Kumgang-san.
- Han kritiserade skarpt sina föregångare som försökte få fördelar utan ansträngningar och som blev beroende av andra då landet inte var tillräckligt starkt.
Den officiella liturgin antyder att Nordkorea drar sig in i sitt skal igen efter en rad toppmöten i fjol med Sydkorea, USA och Kina. Nu har nordkoreanerna återupptagit sina omstridda missiltest samt utvecklingen av kärnvapen och ubåtar, som hämnd för att omvärlden inte belönade öppningen utåt med sanktionslättnader.
- Vi kommer alltid att välkomna våra landsmän från söder om de vill besöka Kumgang-san efter att det har byggts om till ett turistmål i världsklass, konstaterade Kim under besöket.
Han antydde samtidigt att det inte är själva byggnaderna som irriterar honom mest, utan det faktum att det är sydkoreanska faciliteter och inte inhemska, nordkoreanska, som dominerar turistbyn vid bergets fot.
Kumgang-san och industribyn Kaesong vid gränsen mellan länderna, har länge symboliserat relationerna mellan Nord- och Sydkorea.
De har blomstrat då relationerna har varit goda men nu är de sydkoreanska byggnaderna både i Kumgang-san och i Kaesong i praktiken stängda på grund av omvärldens sanktioner.
Sydkoreanerna reagerade försiktigt på Kims utspel, men landets återföreningsministerium underströk att faciliteterna i Kumgang-san ägs av sydkoreanska företag.
- Sydkorea kommer aktivt att försvara vårt folks äganderätt, säger ministeriet i ett kort uttalande.
Turism är en näring som Kim gärna satsar på, eftersom det inte omfattas av direkta sanktioner så som många andra branscher i Nordkorea. Turism inbringar hårdvaluta som det utarmade landet desperat behöver.
De allra flesta turister som nuförtiden besöker Nordkorea kommer från Kina, eftersom kineser på gruppresor inte behöver visum och inte verkar rädda för den rådande politiska spänningen.
Sydkoreas president Moon Jae-In har också talat om Kumgang-san och Kaesong som gemensamma projekt som borde återupplivas när läget så tillåter.
Under Moons besök i Pyongyang och i Paektu-san i fjol, spelade Kumgang-san och Kaesong en synlig roll och ledarna beslöt att de sydkoreanska gruppresorna återupptas genast då omständigheterna är gynnsamma igen.
Till och med USA:s president Donald Trump har hyllat Kumgang-san och den vackra kusten i området.
- De har otroliga förhållanden och ett fint läge omgivna av havet. Och de har fantastiska landområden med enorm potential, berömde hotellmagnaten Trump i våras.
Källor: KCNA, Reuters, AP