Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hattrick på elva minuter av "fenomenal" Sterling: Manchester City körde över Atalanta i Champions League – Paulo Dybala räddade Juventus

Från 2019
Raheem Sterling.
Bildtext Raheem Sterling gjorde hattrick på elva minuter i andra halvlek.
Bild: /All Over Press

Sent på tisdagskvällen vann Manchester City över Atalanta i Champions League. Segersiffrorna blev förkrossande 5–1 efter att Raheem Sterling började sitt målfyrverkeri i den andra halvleken. Juventus var länge illa ute mot Lokomotiv Moskva men Paulo Dybalas två snabba mål i slutet av matchen räddade hemmalaget. Kylian Mbappé fick äran att göra Champions League-gruppspelets 100:e hattrick.

Manchester City ledde redan matchen mot Atalanta 2–1 efter en halvlek. Men då hade inte Raheem Sterling ännu kommit i gång.

Efter en knapp timmes spel steg han fram och tog för sig. Elva minuter senare hade han fullbordat sitt hattrick. Samtidigt fastställde han segersiffrorna till 5–1.

– En perfekt kväll med mitt första hattrick i Champions League. Jag är glad över att resultaten börjar komma efter allt hårt arbete. Mycket mera av det att se fram emot förhoppningsvis, skrev 24-åringen på Twitter efter matchen.

Tränaren höll inte heller tillbaka utan öste lovord över sin unga målskytt.

– All ära till honom. Han är helt fenomenal fysiskt. Han är så stark. Han är en utomordentlig spelare, hyllade Pep Guardiola efter matchen.

Guardiola tror också, precis som Sterling själv, att han har mer att ge.

– Han har viljan och passionen att bli ännu bättre.

Manchester City tog sin tredje raka seger i Champions League gruppspelet och leder grupp C. City möter Atalanta igen om två veckor då de spelar sin nästa match i gruppspelet.

Kylian Mbappé och Champions League-gruppspelets 100:e hattrick

Också Kylian Mbappé visade framfötterna i Champions League. Mbappé byttes in efter dryga 50 minuter och öppnade målkontont under tio minuter senare.

Samtidigt blev han yngsta spelare att nå 15 gjorda mål i Champions League. Men han var inte klar ännu.

I matchminut 79 gjorde han sitt andra för kvällen och bara fyra minuter senare fullbordade han sitt hattrick.

Samtidigt fick han äran att göra det 100:e hattricket i ligans gruppspel.

– Jag är väldigt glad över att jag kunde hjälpa laget. Vi vann över ett tufft lag. Vi gjorde en riktigt bra match och är glada över att kunna ta med oss tre poäng hem, kommenterade Mbappé efteråt.

PSG vann borta över Brugge med 5–0.

Dybala räddade juventus

För Juventus höll det på att gå tokigt i grupp D. Gästande Lokomotiv Moskva gick upp i en 1–0 ledning efter en halv timme. Den ledningen höll de sedan ända in i den sista kvarten.

Då steg ändå Paulo Dybala fram och räddade Juventus framför hemmafansen.

Paulo Dybala.
Bildtext Paulo Dybala gjorde två snabba mål som gav Juventus segern.
Bild: imago images/All Over Press

I den 77 matchminuten klämde han in kvitteringen och bara två minuter senare segermålet.

– Jag behövde de här målen. Det var en bra match för mig och för laget. Vi var illa ute men vi har erfarenheten att spela sådana matcher och vinna dem, kommenterade Dybala som haft en tung start på säsongen.

I och med segern gick Juventus upp som etta i gruppen. Atletico Madrid, som vann över Hradeckys och Pohjanpalos Leverkusen tidigare i går, är tvåa.

Diskussion om artikeln