Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Återvänder Zlatan till Serie A? Napolis klubbchef hoppfull: "Samtal har förts i månader"

Från 2019
Uppdaterad 23.10.2019 19:38.
Zlatan försöker få kontroll på en boll i luften.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic har ett par månader kvar på sitt nuvarande kontrakt med LA Galaxy.
Bild: /All Over Press

Snart är Zlatan Ibrahimovics nuvarande kontrakt med Los Angeles Galaxy slut. 38-åringens framtid är högst oklar och själv har den svenska anfallarstjärnan öppnat för en återkomst till Italien. Napolis klubbchef Aurelio De Laurentiis menar att diskussioner redan förts i månader.

Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy förbereder sig som bäst för MLS-kvartsfinalen mot rivalen Los Angeles FC. 38-åringens kontrakt med LA Galaxy tar slut i december, efter slutspelet, och svenskens framtid är öppen.

Förra veckan avslöjade Zlatan att en flytt till Italien och Serie A lockade.

– Jag skulle vilja testa på Napoli. Det skulle vara en upplevelse. Att reprisera det som Diego gjorde. Med mig i laget skulle San Paolo-stadion alltid vara utsåld och tränaren Carlo Ancelotti gillar jag. Men det slutliga beslutet kommer att bero på flera olika aspekter, säger han till La Gazzetta dello Sport.

Och Napolis klubbchef Aurelio De Laurentiis skulle förstås inte tacka nej. De Laurentiis avslöjar för TV Luna att han träffat svensken.

– Jag träffade honom inte som en fotbollspelare, utan som en normal person. Vi bodde på samma hotell och hade några otroliga dagar ihop, säger klubbchefen enligt Football Italia.

– Jag bjöd honom på middag ihop med hans fru och väldigt trevliga barn. Vi hade en fantastisk kväll.

De Laurentiis påpekar att svensken är en helt annan person utanför planen än på planen.

– Han är en önskan från min sida, snarare än ett förslag. Men allting beror på honom själv, inte på mig. Samtal har förts i månader, menar De Laurentiis.

Diskussion om artikeln