Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaapo Kakko fick visa upp sig i förstakedjan – men prickade bara stolpen då Rangers bröt förlustsviten: ”Har inte gått som jag hoppats”

Från 2019
Uppdaterad 25.10.2019 10:53.
Kaapo Kakko avfyrar ett skott.
Bildtext Kaapo Kakko avfyrar ett skott.
Bild: AFP / Lehtikuva

Enorma förväntningar, inte värst många poäng. Kaapo Kakkos inledning på NHL-karriären har inte varit någon dans på rosor. Men nu tror jag att det vänder, säger supertalangen för Yle efter att hans Rangers slagit Buffalo.

Inför nattens match mot Buffalo Sabres kom Rangers-lotsen David Quinn med ett ur finländskt perspektiv väntat besked: Kaapo Kakko skulle spela i förstakedjan med Mika Zibanejad och Chris Kreider.

Det höll i två perioder.

Samtidigt som resten av laget ångade på blev Kakko utan poäng i matchen mot Buffalo och blev i den tredje perioden petad från förstalinan. Slutresultatet: 6–2. Rangers första seger efter fem raka förluster.

– En fin vinst. Nu tror jag att det vänder, säger Kakko för Yle efter matchen.

För andravalet i sommarens draft har NHL-karriären så här långt resulterat i poängen 1+1. Det är inte ett saldo som Kakko är nöjd med.

– Det finns inte hemskt mycket att säga om det. I dag hade jag några lägen. Men istället gjorde motståndaren mål, säger Kakko, som stod på isen under samtliga baklängesmål.

– Jag hade ett läge med ett tomt mål framför mig, men lyckades pricka stolpen. Jag har brukat sätta sådana där puckar med ganska bra procent tidigare, fortsätter han.

Mycket nytt

Han medger också försiktigt att det varit svårt att hitta spelet då han hela tiden tvingats anpassa sig till nya kedjekamrater.

– Man försöker orka från en dag till en annan. Matcherna kommer med snabbt tempo. Men jag hoppas att det vänder också för mig personligen och att jag hittar formen igen, säger han.

En annan orsak till den motiga perioden är att spelet helt enkelt är så pass annorlunda i NHL i jämförelse med Finland.

– Man måste utvecklas hela tiden. Så visst har det handlat om att anpassa sig. Ett nytt land, en ny liga – allt är nytt på sitt sätt. Men då vi vinner känns det lättare, säger Kakko.

Därför smakar sexmålsinsatsen mot Buffalo bra, även om det inte blev några poäng för Kakko själv.

– Vi har försökt få en positiv känsla i laget. Det har inte rullat på som det borde, men det lyckades vi bota i dag. Det gör det lättare att gå vidare, avslutar Kakko.

Artikeln korrigerad kl 9.42: Det var Chris Kreider, inte Artemi Panarin, som spelade i förstakedjan med Kakko.

Diskussion om artikeln