Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Fredrika Åkerö föreslås bli fritidschef i Raseborg – hennes tjänst som ungdomssekreterare finns inte längre

Från 2019
Uppdaterad 29.10.2019 14:15.
Selfie på Fredrika Åkerö.
Bildtext Selfie från april 2019. Just nu är Fredrika Åkerö fullt upptagen med att sköta två små barn. Den yngsta föddes i augusti. Hon studerar också för att i något skede få magistersgraden.
Bild: Bild / Fredrika Åkerö

Raseborg har varit utan fritidschef sedan i somras. Nu föreslås att tidigare ungdomssekreterare Fredrika Åkerö får tjänsten från och med mitten av juni nästa år.

Fritidschefen ansvarar för idrott och ungdom.

Åkerö innehar en tjänst som ungdomssekreterare, men den tjänsten existerar inte längre i Raseborgs nya organisationsmodell. Organisationsmodellen trädde i kraft i början av oktober.

Politices kandidat Fredrika Åkerö fyller behörighetskraven för fritidschef, hon har hörts i slutet av september och tackat ja till överföringen.

För tillfället är Åkerö föräldraledig.

Tjänsten som fritidschef har varit obesatt efter att Reino Kärkkäinen sade upp sig och bytte jobb i augusti.

På bildningsnämndens möte på tisdag (29.10) är förslaget att man inte ledigförklarar fritidschefens vikariat för vintern eller våren.

Fram till mitten av juni nästa år kommer fritidschefens uppgifter att delas mellan idrottsinstruktör Julia Salmela och bildningsdirektör Tina Nordman.

Åkerö var utvecklingschef 2017-2018

Fredrika Åkerö har också hunnit sköta andra uppgifter inom staden. Hon flyttades 2017 från ungdomssekreterartjänsten till den då nya tjänsten som utvecklingschef. Åkerös omplacering var tidsbunden fram till slutet av 2018. I dag är Jennifer Gammals utvecklingschef i Raseborg.

Åkerö har också varit politiskt aktiv inom SFP.

Diskussion om artikeln