Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrällseger i alpina världscupöppningen – nyzeeländsk tonåring knäckte storfavoriten Mikaela Shiffrin

Från 2019
Alice Robinson är glad efter segern i Sölden
Bildtext Alica Robinson skrällde i premiären.
Bild: AOP

Alice Robinson – lägg det namnet på minnet. Den 17-åriga nyzeeländskan öppnade den alpina världscupsäsongen med en seger i storslalomtävlingen i Sölden.

Storfavoriten Mikaela Shiffrin ledde efter första åket men förlorade kampen om segern med sex hundradelssekunder. Amerikanskan jagade sin elfte världscupseger i storslalom men gjorde några missar under det andra åket och slutade tvåa.

Alice Robinsons seger var en stor överraskning trots att hon är regerande juniorvärldsmästare i storslalom. Inför årets säsong hade hon bara plockat världscuppoäng två gånger.

Historisk seger

Alice Robinson är den första nyzeeländska världscupvinnaren i alpint sedan Claudia Riegler som vann en slalomtävling 1997.

De norska damerna imponerade också i Sölden. Mina Fuerst Holtmann slutade fyra och Maria Therese Tviberg var sexa. Tviberg med startnummer 58 var snabbast i det andra åket.

Otäck vurpa av hemmaåkare

För Bernadette Schild slutade dagen illa. Hemmaåkaren skadade knät i samband med en utkörning.

Tävlingen avbröts för en lång stund då Schild fick behandling av medicinsk personal. Hon transporterades till slut ner från pisten med helikopter.

Bernadette Schild fördes ner med helikopter efter tävlingen i Sölden.
Bild: AOP

Riikka Honkanen var enda finländaren i tävlingen. Hon tappade över fem sekunder till täten i första åket och placerade sig på 60:e plats.

Diskussion om artikeln