Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK förlängde med O’Shaughnessy – sju spelare lämnar Ilves

Från 2019
Timo Furuholm och Daniel O’Shaughnessy kämpar om bollen.
Bildtext Daniel O’Shaughnessy (t.h.) återvände förra säsongen till HJK efter några år utomlands.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

HJK satsar på fortsatt samarbete med försvarsspelaren Daniel O’Shaughnessy. Helsingforslaget vars säsong var fullständigt misslyckad har presenterat fyra nya konktrakt den här veckan.

Den 25-årige backen O’Shaughnessy kommer att vara en del av HJK:s lag även nästa säsong. HJK gick i dag ut med nyheten om det nya tvååriga avtalet med backen.

– Vi har en svår säsong bakom oss men jag är ivrig över det nya kontraktet, vi blickar framåt, säger O’Shaughnessy i ett pressmeddelande.

HJK:s säsong var sannerligen tung då den klara mästarfavoriten lämnades utanför både medaljerna och Europaplatserna. Klubbens vd Aki Riihilahti har bett om ursäkt av fansen och lovade att laget ska vara bättre nästa säsong.

Kontraktet med O’Shaughnessy är det fjärde som “Klubi” presenterat den här veckan. Tidigare har det blivit klart att Lucas Lingman återvänder till Helsingfors från RoPS, tillsammans med spanska målvakten Antonio Reguero.

Luis Carlos Murillo flyttar i sin tur till HJK från guldlaget KuPS med ett tvåårigt kontrakt.

Ilves som länge under stora delar av säsongen höll till i täten av tabellen trillade till slut utanför medaljerna och städar nu i truppen. Laget meddelade i dag att Aleksi Tarvonens kontrakt har sagts upp.

Samtidigt berättade Ilves att sex andra spelare också lämnar laget. Dessa är Matias Ojala, David Addy, Roope Huhtala, Jesse Huhtala, Jacques Haman och Johannes Luukkanen.

Diskussion om artikeln