Hoppa till huvudinnehåll

Sport

TPS sorgliga hemmasvit fortsätter – besvikna fansen demonstrerade med tom läktare och budskap till klubbledningen: “Vart är TPS på väg?”

Från 2019
Läktare med fansens protestlakan.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Efter nederlaget mot Jukurit har TPS nu förlorat säsongens alla åtta hemmamatcher. Fansen är inte alls förtjusta i det dystra läget som klubben befinner sig i.

– Vart är TPS på väg? Vad betyder supportrarna för TPS?

Åbolagets supporterförening hade lämnat denna text på läktaren då TPS mötte Jukurit på onsdagskvällen. Några fans fanns det inte på supporterläktaren, endast banderollen.

Lagets supporterförening berättar på sin webbplats att de valt att bojkotta matchen för att klubbledningen inte reagerat på den kris som TPS befinner sig i.

– TPS har på några månader vänt en uppåtgående trend till en brant nedförsbacke. För ett år sedan var vi tvåa i grundserien, nu är vi näst sist. De svaga insatserna på plan har lett till att den positiva atmosfären och publiken försvunnit. Det finns allvarliga brister framförallt i klubbledningen och i kommunikationen, skriver man på supporterföreningens webbplats.

Åttonde förlusten i följd

Själva matchen bjöd inte på några signaler om förbättring då TPS förlorade med 2–3 mot Jukurit efter straffläggning. Jukurit klev tack vare segern till tionde plats i tabellen.

För TPS är förlusten den åttonde på hemmais den här säsongen. Segrar? Noll.

TPS senaste trepoängsseger kom för över en månad sedan då laget slog Ässät på bortais. Efter det har TPS samlat bara fyra poäng på elva matcher.

I serietabellen ligger TPS på näst sista plats. Bara Vasa Sport som ligger två poäng efter har varit sämre den här hösten. Sport har ändå spelat två matcher färre än TPS.

Kärpät upp i tabelledning

I kvällens två andra matcher slog HIFK KooKoo med 3–2 och Kärpät besegrade Lukko med 4–2.

Samtidigt klev Kärpät upp i tabelltoppen. Uleåborgarna ligger på lika poäng med Tappara men har tagit fler trepoängssegrar.

Jesse Puljujärvi och Mika Pyörälä var Kärpäts effektivaste spelare med 1+1 var.

HIFK:s seger innebär i sin tur att laget klättrade förbi KooKoo till sjätte plats i tabellen.

Resultat, ishockeyligan

HIFK – KooKoo 3–2 (0–1,1–1,2–0)

Kärpät – Lukko 4–2 (0–1,3–1,1–0)

TPS –Jukurit 2–3 (1–2,0–0,1–0) eft. str.

Diskussion om artikeln