Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Markkanen statistiketta i ny Bulls-förlust – men fick inte spela alls under matchens sista minuter: ”En ödmjukande upplevelse”

Från 2019
Lauri Markkanen i farten mot Toronto.
Bildtext Lauri Markkanen i farten.
Bild: AFP / Lehtikuva

Med en seger inom räckhåll fick Lauri Markkanen inte spela alls. Trots det var han tangerat poänghungrigast av alla Chicago-spelare då Bulls förlorade mot Cleveland Cavaliers. Lagets fjärde förlust på fem matcher.

En trepoängsledning i halvtidspausen. En sexpoängsförlust efter ordinarie speltid.

Chicago Bulls hade igen en seger på gaffeln, men tappade till slut allt.

Den här gången var det försvaret som inte höll tätt. Chicago gjorde 111 poäng i matchen mot Cleveland Cavaliers, men lyckades inte stoppa den relativt anonyma Cavs-offensiven.

Lauri Markkanen hörde till dem som hade en sämre dag på jobbet. Åtminstone defensivt sett.

I anfallet var finländaren lika het som vanligt. Markkanen gjorde 16 poäng – tangerat mest i laget – och noterades dessutom för åtta returer i matchen.

Men han blev ändå bänkad då segern stod på spel. Markkanen spelade inte alls under matchens sju sista minuter.

– Jag kände att ”Thad” (Thaddeus Young) var bättre, så jag lät honom spela. Det är helt enkelt coaching, förklarar den kraftigt kritiserade Bulls-tränaren Jim Boylen för NBC efteråt.

"Det ger mig hopp"

För Bulls var förlusten den fjärde på fem matcher den här säsongen. Det var inte heller den första gången som laget tappat en ledning.

– Det är en ödmjukande upplevelse, säger Markkanen själv efteråt för The Athletic (bakom betalmur).

– Men vi har en talangfull trupp. Det ger mig hopp. Vi har inte spelat en endaste bra match ännu, egentligen inte ens nära på hur vi vill spela. Men vi är nära, fortsätter han.

Thaddeus Young, som ersatte Markkanen i matchen, vill själv se att varendaste spelare ger sitt allt för laget.

– Jag har varit med om det här i andra lag. Man måste känna att man går in i en match för att ge motståndaren på käften. Men om en eller två killar inte känner det så kommer det inte att funka, manar han för The Athletic.

Curry eventuellt allvarligt skadad – stjärnspäckat slagsmål i Philadelphia

Golden State Warriors har haft en urusel start på säsongen. Natten till torsdag blev den ännu sämre.

Då laget förlorade med klara 110–121 mot Phoenix Suns på hemmaplan tvingades lagets stjärna Steph Curry att utgå med en skada. Enligt nordamerikanska medieuppgifter rör det sig om en bruten hand.

En skada, som eventuellt kan sätta punkt för Warriors säsong. Det torde klarna senare på torsdagen hur länge Curry tvingas vila.

– Jag känner mig dålig för hans skull. Killar som han är viktiga för ligan. Han har dessutom gjort så mycket för basketen i San Francisco-området, säger Suns-tränaren Monty Williams efteråt enligt AP.

I Philadelphia möttes 76ers och Minnesota Timberwolves. Matchen spårade ur totalt.

Det hettade nämligen till mellan Joel Embiid och Karl-Anthony Towns rejält efter en närkamp och båda stjärnorna åkte på matchstraff. Flera andra spelare blandade sig också i grälet och ligan förväntas dela ut avstängningar inom den närmaste framtiden.

Matchen slutade 117–95 till 76ers. Och gnabbet forsatte på Instagram:

Diskussion om artikeln