Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesse Puljujärvi och Julius Honka nära täten då TSN rankar de sannolikaste klubbytarna i NHL

Från 2019
Jesse Puljujärvi och Julius Honka.
Bildtext Jesse Puljujärvi och Julius Honka.
Bild: All Over Press

Jesse Puljujärvi och Julius Honka har goda förutsättningar att snart kunna liva upp sina NHL-karriärer, bedömer den kanadensiska tv-kanalen TSN. De två hockeyspelarna håller just nu till i FM-ligan och hoppas på att hitta nya NHL-klubbar. Edmontons klubbchef Ken Holland kommer om en vecka till Finland där han ska se Puljujärvi spela EHT-hockey.

Med 116 dagar kvar till den 24 februari, som är deadline för spelaraffärer, hittas två blåvita namn på tätpositioner på TSN:s spelaraffärsranking.

Det anmärkningsvärda är att det handlar om två spelare som är utan NHL-kontrakt och för tillfället spelar FM-ligahockey: anfallaren Jesse Puljujärvi (Kärpät) och backen Julius Honka (JYP).

Spelare Klubb
1. Chris Kreider NY Rangers
2. Martin Marincin Toronto
3. Jesse Puljujärvi Edmonton (Kärpät)
4. Julius Honka Dallas (JYP)
5. Travis Hamonic Calgary
6. Ryan Murray Columbus
7. Nic Petan Toronto
8. Andreas Athanasiou Detroit
9. Josh Ho-Sang NY Islanders
10. Jonathan Quick Los Angeles

Puljujärvi har gjort väl ifrån sig i FM-ligan. På 17 matcher har det blivit 11 + 7 = 18 poäng för 21-åringen som är sexa i poängligan och tvåa i skytteligan.

Om en vecka ska Puljujärvi spela EHT-landslagshockey på hemmaplan och Edmontons klubbchef Ken Holland besöker då Finland och kommer förmodligen att snacka om Puljujärvis framtid i Nordamerika.

Ska Puljujärvi spela i NHL behöver han teckna ett kontrakt senast den 1 december och en möjlig spelaraffär kan bli aktuell efter EHT-turneringen.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Chris Kreider etta

TSN-listan toppas av Chris Kreider som under stora delar av säsongen har varit Kaapo Kakkos kedjekamrat och Seravalli nämner St. Louis som en tänkbar klubbadress.

Chris Kreider och Mika Zibanejad i New York Rangers.
Bildtext Chris Kreider och Mika Zibanejad i New York Rangers.
Bild: Rex Features/All Over Press

Tvåa är Torontobacken Martin Marincin. Klubben har problem med lönetaket då Zach Hyman har tillfrisknat och måste inom en snar framtid göra sig av med spelare.

På tionde plats finns ett tungt namn: Los Angeles-målvakten Jonathan Quick. Klubben är inne i en ombyggnadsfas och 33-åringen ingår inte nödvändigtvis i framtidsplanerna.

Gör allt fler som Jarmo Kekäläinen?

Förra säsongen valde Columbus klubbchef Jarmo Kekäläinen – till mångas överraskning – att behålla Artemi Panarin och Sergej Bobrovskij för att försöka nå framgång i slutspelet, trots att risken var uppenbar att de inte skulle förlänga med klubben under sommaren.

Frank Seravalli skriver att ett utgående kontrakt inte längre betyder ett konkret flytthot.

– Vissa spelare som sitter på utgående kontrakt förväntas stanna i sina klubbar.

Han nämner backarna Torey Krug (Boston) och Alex Pietrangelo (St. Louis) som två sådana spelare. Seravalli understryker ändå att mycket beror på lagets förutsättningar att nå framgång i slutspelet.

Taylor Hall i New Jersey Devils.
Bildtext Hur ser Taylor Halls framtid ut i New Jersey Devils?
Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire/AOP

New Jerseys anfallare Taylor Hall finns med på listan, på 15:e plats, eftersom New Jersey har inlett svagt och löper risk att i praktiken vara avsågat från slutspelet i god tid. Halls kontrakt löper ut efter säsongen.