Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Presidentfru Jenni Haukio får erbjuda ett hem åt två Unicefdockor tillverkade av frivilliga i Raseborg

Från 2019
Uppdaterad 04.11.2019 08:44.
Presidentfrun Jenni Haukio tar emot en  Unicefdocka av Yvonne Korenius, ordförande för den frivilliga UNICEF-gruppen i Raseborg.
Bildtext Presidentfrun Jenni Haukio tar emot en Unicefdocka av Yvonne Korenius, ordförande för den frivilliga Unicefgruppen i Raseborg.
Bild: Matti Porre /Tasavallan presidentin kanslia // Matti Porre/ Office of the President of the Republic of Finland

Presidentfru Jenni Haukio fick i onsdags (30.10) ta emot två Unicef-dockor i sitt hem på Talludden i Helsingfors. Det var Yvonne Korenius, ordförande för den frivilliga Unicefgruppen i Raseborg, och Anna Wickholm, medlem i dockgruppen,som överräckte dockorna.

Wickholm hade också gjort en av dockorna.

Varje år överräcker Unicefgruppen i Raseborg en docka till en känd person. Med gesten ville den frivilliga Unicefgruppen i Raseborg i år uppmärksamma att Raseborgs stad fyller 10 år och FN:s Barnkonvention 30 år.

- Ert arbete är värdefullt och mycket imponerande, konstaterade Jenni Haukio i ett pressmeddelande från presidentens kansli.

De två Unicefdockor som överräcktes till presidentparet av Yvonne Korenius, ordförande för den frivilliga UNICEF-gruppen i Raseborg.
Bildtext Unicefdockorna Mazi och Felicia.
Bild: Matti Porre /Tasavallan presidentin kanslia // Matti Porre/ Office of the President of the Republic of Finland

Dockorna Mazi från Nigeria och Felicia från Finland är tillverkade av frivilliga i Raseborg. Dockornas nationalitet representerar Unicefs arbete för barnens rättigheter både internationellt och inom Finland.

Dessutom vill representanterna för den frivilliga Unicefgruppen i Raseborg påminna om att Finland fick hjälp av Unicef efter kriget på 1940-talet.

Flera presidenter har fått dockan

Bland dem som har fått en Unicefdocka förr om åren kan man lyfta fram presidenterna Tarja Halonen, Martti Ahtisaari och Mauno Koivisto.

Unicefdockan är en handgjord och mångkulturell dekorationsdocka, som representerar ett av alla världens barn. Ordförande för stadsfullmäktige i Raseborg, Linnéa Henriksson är i år fadder för dockorna.

Artikeln kompletterades 4.11.2019 med uppgiften att Anna Wickholm också var med och överräckte dockorna.

Diskussion om artikeln