Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Markkanen åter bänkad i slutminuterna då Bulls tog andra segern för säsongen: "Inte mitt beslut"

Från 2019
Uppdaterad 02.11.2019 10:35.
Luke Kennard skyddar basketbollen mot Lauri Markkanen.
Bildtext Segern mot Detroit var den andra för säsongen för Lauri Markkanens Chicago.

14 poäng, inklusive tre stycken trepoängare för första gången denna säsong, var Lauri Markkanens saldo i nattens match mot Detroit Pistons. Men när den tighta drabbningen avgjordes i slutminuterna fanns finländaren inte på planen – precis som i förra matchen. Klart man vill spela, säger Markkanen.

Lauri Markkanens Chicago Bulls tog säsongens andra seger, och den första på hemmaplan, när man i natt besegrade Detroit Pistons med 112–106.

Markkanen själv stod för 14 poäng på de dryga 25 minuter som han befann sig på planen och noterades därtill för fem returer.

Finländaren har tidigare gjort sig känd som en stark trepoängskastare, men denna säsong har Markkanen haft problem på den fronten. Mot Pistons satte han tre stycken trepoängare för första gången denna säsong.

Bulls hade länge greppet om matchen, men Detroit knappade in på försprånget och ledde till och med en liten stund i slutet av matchen. Chicago var ändå till slut starkare och vann.

Markkanen fick följa med slutet av matchen från bänken, precis som mot Cleveland Cavaliers häromdagen.

– Ni vet att laget är viktigast för mig. Om en laguppställning fungerar, så passar det för mig. Jag gör det som laget behöver, sade Markkanen efter matchen till NBC.

Åkte på en smäll

Markkanen spelade inte i matchen efter att ha åkt på en smäll. Finländaren skadade ena sidan av överkroppen och fick vård vid bytesbänken.

Bullscoachen Jim Boylen antydde att smällen var en orsak till att Markkanen inte spelade mer i matchen, men finländaren själv ville tillbaka till planen.

– Klart man vill spela, men det är inte mitt beslut. Jag är i skick. Jag vet inte vad som hände, jag minns inte någon enskild situation. Det tog åt i sidan.

– Jag var redo att spela, men lagkamraterna gjorde det riktigt bra, sade Markkanen.

Markkanens +/– på +13 var delat bäst i laget tillsammans med Wendell Carter Junior.

– Jag har tagit det som försvaret gett. Jag tog mig till korgen ett par gånger, men ofta har det varit en trea. Vi arbetar med det.

Matchens bästa poängplockare var Chicagos Zach LaVine med 26 poäng.

Diskussion om artikeln