Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Vad är det som händer i Malmö? Också i natt smällde bomber i staden

Från 2019
Uppdaterad 02.11.2019 13:29.
Malmö
Bildtext Sprängningar har sysselsatt Malmöpolisen ofta i år
Bild: EPA

Nya explosioner har sysselsatt polisen i Malmö under natten till lördagen. På bara ett dygn har tre explosioner inträffat i staden.

Strax efter klockan två finsk tid natten till lördagen kom larm om en explosion på Agnesfridsvägen i södra Malmö. Ett balkongparti och en lägenhetsdörr skadades, och i övrigt fick husets fasad också stora skador.

Fönster krossades i närliggande hus av den kraftiga smällen. Inga personskador ska ha inträffat, rapporterar Sveriges Radio.

Polisen har gripit tre personer misstänkta för detonationen. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

Drottningtorget utrymdes

I gårkväll skadades också en portgång vid Drottningtorget av en sprängladdning. Polisen utrymde torget och spärrade av både torget och tillfartsgatorna, skriver Sveriges Television.

Under natten till fredagen sköts en man ihjäl på öppen gata i Malmö. Enligt polisen kan det röra sig om en uppgörelse i undre världen. Åtminstone tio skott ska ha avfyrats.

Samma natt inträffade en explosion i Södra Sofielund. Tre personer har gripits.

Park utrymdes i morse

På lördag förmiddag rapporterade svenska medier, bland dem Aftonbladet om att man hittat ett misstänkt föremål i Kungsparken i centrala Malmö.

Parken utrymdes och spärrades av, och det Nationella bombskyddet fraktade bort föremålet för att undersöka det. Parken har igen öppnats för allmänheten.

Vem tillverkar bomberna?

Bara i år har 26 sprängningar inträffat i Malmö, och i hela polisregionen 71 stycken.

Malmöpolisen har tillsatt en sprängningskommission för att få bukt med problemet. Man vill dels hitta de som tillverkar bomberna, och dels de som utför sprängningarna. De är enligt polisen knappast samma personer.

Diskussion om artikeln