Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Airbnb förbjuder "partyhus" efter tragisk olycka under fest i Airbnb-hem i Kalifornien

Från 2019
Polis står vid en backe vid polisbilar efter skjutning i Kalifornien.
Bildtext Fem personer dog i en skjutning under en fest i ett Airbnb-hem i Kalifornien. Nu inför Airbnb striktare regler.
Bild: John G Mabanglo / EPA

Fem personer dog under en Halloweenfest i ett Airbnb-hem i Kalifornien, USA, i torsdags. Till följd av det här förbjuder Airbnb vad de kallar "partyhus".

Reglerna för Airbnb-gäster och värdar blir striktare. Airbnb, som är en plattform som erbjuder privata hyreshem för kort tid, inför reglerna efter en fest som spårade ur.

Fem personer dog i en skjutning i ett hus som hade hyrts via Airbnb i Orinda, Kalifornien, i torsdags. Flera skadades.

100 personer deltog i festen. Gästen hade sagt till Airbnb-hyresvärden att hen ordnar en mindre sammankomst för familjen.

"Airbnb vidtar omedelbara åtgärder"

Airbnb:s verkställande direktör, Brian Chesky, skriver på Twitter att man förbjuder "partyhus" och att man samtidigt vidtar åtgärder för att bekämpa oberättigade fester som ordnas i Airbnb-hem.

– Vi vill göra oss av med oförskämt värd- och gästbeteende, inklusive beteende som leder till de fruktansvärda händelser som vi såg i Orinda, skriver han.

Airbnb satsar nu på att öka manuell screening av Airbnb-hyrningar med hög risk. Airbnb ska också skapa en grupp som ska arbeta med att förebygga "partyhus".

– Airbnb kommer att vidta omedelbara åtgärder mot dem som bryter mot gästpolicyn, skriver Chesky.

Källa: AFP

Diskussion om artikeln