Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Matchen mellan Joronens Brescia och Hellas Verona avbröts efter rasistiska glåpord från läktaren – rasande Balotelli försökte lämna planen

Från 2019
Uppdaterad 03.11.2019 22:04.
Simone Venezia / EPA-EFE / All Over Press
Bildtext Både lagkamrater och motståndare lugnade ner Mario Balotelli efter glåporden.
Bild: Lagkamrater och motståndare omringar Mario Balotelli.

För andra gången inom loppet av lika många dagar fick en match i italienska Serie A avbrytas för en stund på grund av rasistiska glåpord. Den här gången var det Hellas Veronas ökänt högerextrema fans som riktade sin ilska mot Brescias Mario Balotelli.

Med fem minuter kvar av matchen låg gästande Brescia under med 2–0. Då pangade Mario Balotelli in reduceringen med ett mäktigt distansskott. Svar på tal.

Tidigare under matchen hade nämligen den italienske strikern igen fått höra rasistiska glåpord från Hellas-klacken.

Efter glåporden sköt Balotelli bollen upp på läktaren och försökte sedan lämna planen helt och hållet, men hindrades av lagkamrater och motståndare. Matchen avbröts för den tid som ett meddelande lästes upp på stadion som uppmanade fansen att bete sig.

Fansen buade kraftigt då meddelandet lästes upp. Hellas Verona har ökänt högerextrema ultras-supportrar och det är inte heller första gången som just Balotelli hamnat i deras fokus.

Inte första gången

Redan för sex år sedan kallade den dåvarande borgmästaren Flavio Tosi Balotelli för en ”trubbelmakare” som själv provocerar anhängarna att använda rasistiska glåpord.

Det är inte heller första gången den här omgången som en match fått avbrytas på grund av rasism. Så sent som på lördagen stod det stilla mellan AS Roma och Napoli en stund på grund av samma orsak.

Hellas-anhängarna befann sig i blåsväder redan tidigare under säsongen då AC Milano-mittfältaren Franck Kessie sade att han hört rasistiska glåpord då lagen möttes i Verona. Inter-strikern Romelu Lukaku råkade i sin tur ut för liknande påhopp borta mot Cagliari.

Brescia klarade inte av att kvittera matchen, som slutade 2–1 till Hellas. Jesse Joronen stod mellan stolparna för Brescia efter att ha missat lagets match mot Inter Milano på grund av en skada.

Källa: AFP

Diskussion om artikeln