Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Läckert mål av Kaapo Kakko – får beröm av tränaren: ”Spelar med ett helt annat självförtroende nu”

Från 2019
Programmet är inte längre tillgängligt

Sakta men säkert verkar det börja lossna för Kaapo Kakko i New York Rangers. I nattens match mot Ottawa gjorde 18-åringen ett mål och spelade fram till ytterligare ett.

Spaltmeter efter spaltmeter har det skrivits om Kaapo Kakko under hösten. Finländaren har inte riktigt fått till det i ett Rangers som går väldigt tungt, men kanske börjar det vända nu.

I nattens match mot Ottawa gjorde Kakko sitt tredje mål för säsongen. I den första perioden fanns han på rätt plats framför kassen när Adam Fox passade och Kakko lade läckert in pucken i mål med backhandsidan.

– Han gjorde en väldigt bra match. Han spelar med ett helt annat självförtroende nu och var kanske den ende i laget som gjorde en bra match, säger New York Rangers tränare David Quinn på presskonferensen efter matchen.

Kaapo Kakko och Rangersspelare jublar
Bildtext Kaapo Kakko har gjort tre mål den här säsongen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Trots Kakkos mål hade Rangers inte mycket att säga till om mot konferensjumbon Ottawa. Gästerna gick fram till 5–1 i den andra perioden och då var matchen avgjord.

I slutet av den andra perioden lyckades Rangers näta i powerplay när Kakko spelade fram Artemi Panarin som gjorde sitt sjätte mål den här säsongen. Ottawa vann till slut med 6–2.

– Det var två olika matcher i samma match. Det var en match i elva minuter och en helt annan resterande 49. Tyvärr spelade vi matchen i elva minuter i stället för 49.

– Efter vår start trodde vi att det skulle bli en enkel match. Det här är resultatet när man börjar tänka så, vi betalade ett högt pris, säger Quinn.

Kakkos två pinnar i natt gjorde att han blev den tredje 18-åringen i Rangers historia att göra dubbla poäng i en match. Joe Bell (1942) och Manny Malhotra (1998–99) har gjort samma sak tidigare.

Milstolpe för Filppula

Kaapo Kakkos poängsaldo är nu 3+2=5 poäng på tolv matcher. Rangers säsong fortsätter under natten till torsdag då man möter Detroit Red Wings.

Ett Detroit som också föll tungt i natt. Laget ledde med 1–0 efter den första perioden mot Nashville Predators men rasade ihop totalt i den andra perioden och förlorade med 1–6.

Nashville gjorde hela fem mål i mittperioden och bland annat målvakten Pekka Rinne noterades för en passningspoäng vid Colton Sissons 3–1-mål.

Valtteri Filppula spelade fram till Detroits enda mål och noterades samtidigt för sin 500:e poäng i NHL-karriären. Filppula behövde 963 matcher på sig för att nå den här milstolpen.

Resultat:

NY Rangers – Ottawa 2–6
NYR: Kakko 1+1, +1, 17:10

Boston – Pittsburgh 6–4

Detroit – Nashville 1–6
DET: Filppula 0+1
NSH: Granlund 0+0, +/-0, 14:10
NSH: Rinne 0+1, 23/24 räddningar

Edmonton – Arizona 2–3 efter förlängning
EDM: Granlund 0+0, +/-0, 8:06
EDM: Koskinen 21/24

Bildkälla: Viasat

Diskussion om artikeln