Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norwichs tränare tror på Teemu Pukki inför kvällens viktiga bottenmöte: "Vi måste ha en dammsugarförsäljares inställning"

Från 2019
Uppdaterad 08.11.2019 13:48.
Teemu Pukki ser fundersam ut.
Bildtext Teemu Pukki har varit mållös i de sex senaste ligamatcherna.
Bild: imago images / PRiME Media Images/ All Over Press

Snart två månader har gått sedan Norwich senast vann en Premier League-match. Laget parkerar som nästjumbo i serietabellen och i kväll tar man emot jumbon Watford. Tränaren Daniel Farke efterlyser en "dammsugarförsäljares inställning" av Teemu Pukki och de andra Norwichspelarna.

Bara ett lag har kammat hem färre poäng än Norwich i Premier League denna säsong – Watford. Norwich har tagit tre segrar denna säsong, medan Watford ännu väntar på sin första skalp.

I kväll möts krislagen på Norwichs hemmaplan.

– När man har en torr period med flera matcher utan vinst är det normalt att spelarna inte är jätteglada. Det är inte som att vi skulle dansa på borden och ta fram champagnen, säger Norwichs träare Daniel Farke till Sky Sports.

Norwichs senaste vinst dateras till den 14 september, då man skrällslog Manchester City med 3–2 på hemmaplan. Teemu Pukkis målrika inledning på ligasäsongen tog också slut i och med den matchen.

– Pukkis humör har inte förändrats. Teemu är så erfaren och en riktigt lugn typ, menar Farke.

Finländaren har följt upp sex mål på de fem första matcherna med sex mållösa matcher. För tillfället har Norwich fyra poäng upp till det första laget på säker mark, Everton.

– Vi måste ha en dammsugarförsäljares inställning. Ibland måste du knacka på många dörrar för att lyckas sälja en. Det är vad en anfallare behöver och jag är nöjd med Teemus beteende för tillfället.

Diskussion om artikeln