Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norwich ny jumbo i Premier League – Pukkis tränare irriterad och besviken efter smällen i bottenmötet: "Vi fick en katastrofstart"

Från 2019
Norwich åkte på stryk i bottenmötet - Spela upp på Arenan

Varken hemmaplan eller spel med en man mer hjälpte. Norwich åkte på en käftsmäll i bottenmötet i Premier League – och Teemu Pukkis lag får kritik av sin egen tränare. "När man gör sådana misstag kan man inte vinna matcher i världens bästa liga", säger Daniel Farke.

Tunga poäng stod på spel när Norwich och Watford möttes i Premier League sent i går kväll.

En sexpoängsmatch, konstaterade många inför dusten mellan ligans två sämst placerade lag.

En trampolin in i säsongen, säger Watfords supportrar nu.

Londonlaget öppnade segerkontot i säsongens tolfte ligamatch efter en 2–0-vinst på bortaplan. Gerard Deulofeu och Andre Gray prickade in fullträffarna som såg till att Watford lämnade över jumboplatsen i Premier League till Norwich.

– Våra supportrar har väntat på det här väldigt, väldigt länge. De förtjänade den här segern, säger Watfords tränare Quique Sanchez Flores till BBC.

Sju matcher utan seger

Nya jumbon Norwich har mycket att fundera på. Nykomlingen är helt ur slag.

Norwich går in i landslagsuppehållet som seriens sämsta lag och har inte vunnit på två månader. Målskillnaden på de sju segerlösa matcherna är 2–16 och laget har bara tagit en enda poäng.

I fredagens bottenmöte fick Norwich både fördel av hemmaplan och spel med en man mer efter att Christian Kabasele blev utvisad i andra halvlek. Det hjälpte inte – och tränaren Daniel Farke sågade sina spelare efter slutsignalen.

Farke var framför allt rejält missnöjd med att Norwich agerade passivt i matchinledningen och gav Deulofeu chansen att inleda målskyttet i den andra minuten. Emiliano Buendia var den största syndabocken när han tappade bollen.

– Vi fick en katastrofstart, konstaterar Farke till BBC.

– Det här var en viktig match för oss, och att bjuda på ett misstag som hör hemma i förskolan gav dem självförtroende. Vi hade fler avslut och skapade många lägen, men när man gör sådana misstag kan man inte vinna matcher i världens bästa liga.

"Som att vi var på stranden"

Farke kunde inte släppa sina spelares tama agerande vid ledningsmålet. Han återkom till det i varenda intervju med de engelska medierna.

– Det var som att vi var på stranden vid det första målet. Jag är väldigt irriterad och besviken. Det första målet stakade ut vägen för matchen.

– Vi har visat i så gott som varje match att vi kan utmana. Vi var realistiska inför säsongen och visste att vi var favorit till att bli sist, men om vi tar bort de här misstagen har vi chansen att ta poäng. Annars är vi illa ute.

Teemu Pukkis säsong går hand i hand med Norwichs formkurva. Finländaren har inte gjort mål för klubblaget sedan segern mot Manchester City i mitten av september.

Formbeskedet inför EM-kvalet nästa vecka var inte speciellt vasst. Pukki var aktiv, men han fick aldrig till det ordentligt i avslutsfasen. BBC skriver i sin matchrapport att Pukkis form är talande för lagets problem.

Finländaren står kvar på sex gjorda mål under sin debutsäsong i Premier League.

Fotboll, Premier League:

Norwich–Watford 0–2 (0–1)

Videokälla: Viasat.

Diskussion om artikeln