Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mikko Koskinen glänste på nytt i Edmontons kasse – nollade New Jersey och får beröm för insatsen: "Fick det att se enkelt ut"

Från 2019
Mikko Koskinen i Edmonton Oilers.
Bildtext Mikko Koskinen har vunnit sex av åtta matcher under säsongsstarten.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Edmonton Oilers behövde inte sin superkedja mot New Jersey Devils. Det räckte gott och väl med att ha Mikko Koskinen i kassen. Finländaren höll sin första nolla för säsongen.

Edmonton Oilers har en garvad målvaktsduo till sitt förfogande den här säsongen. 37-årige Mike Smith och 31-årige Mikko Koskinen har delat broderligt på ansvaret hittills.

Båda har dessutom gjort det bra. Duon ligger över 92 procent i räddningsstatstiken – och båda två vinner dessutom matcher för sitt lag.

I natt var det Koskinens tur att glänsa. Finländaren stängde butiken hemma mot New Jersey Devils och räddade samtliga skott.

Se höjdpunkterna från Koskinens insats här!

Oilers vann med 4–0, Koskinen höll sin första nolla för säsongen. Totalt har Koskinen hållit nollan fem gånger under NHL-karriären.

Koskinen har inlett säsongen strålande. Han har vunnit sex av åtta matcher och bara förlorat en match under ordinarie tid.

– Han behövde inte göra någon superräddning. Han stod rätt och fick det att se enkelt ut. Det var en stark målvaktsinsats, och han fick sin belöning i form av en nolla, säger Edmontons tränare Dave Tippett enligt NHL:s webbplats.

Vatanen bröt

Edmonton har en av ligans spetsigaste kedjor under ledning av Connor McDavid och Leon Draisaitl. I nattens match behövde de offensiva nyckelspelarna inte leverera.

Draisaitl satte första målet, men sedan var det andra spelare som klev fram i målskyttet. Oilers ligger fortfarande tvåa i den västra konferensen.

– Allt startade med att Mikko gjorde några fina räddningar. En sådan inledning ger hela laget ett lyft, säger Ryan Nugent-Hopkins.

I matchen tvingades New Jersey-backen Sami Vatanen bryta. Finländaren skadade sig efter en tackling i mitten av den första perioden. Lagets tränare hade ingen information om hur det står till med Vatanen.

Luoto debuterade

I Winnipeg förlängde Patrik Laine sin svit utan mål. Laine har inte gjort mål sedan den 10 oktober och är uppe i tio matcher utan en fullträff, men det störde inte Jets.

Winnipeg slog Vancouver Canucks med 4–1.

Joona Luoto i Winnpet Jets.
Bildtext Joona Luoto NHL-debuterade mot Vancouver.
Bild: Icon Sportswire / AOP

I matchen gjorde Joona Luoto sin NHL-debut. Tappara-produkten flyttade till Nordamerika inför den här säsongen och efter nio matcher i AHL fick yttern chansen i NHL.

Luoto spelade knappt nio minuter i sin debut.

– Jag tyckte om vad jag såg av honom, säger tränaren Paul Maurice.

I fredags stod det också klart att Ville Heinola återvänder till Lukko. Heinola fick spela för Winnipeg i början av säsongen, men Jets väljer att ge backen chansen att växa till sig i finländska hockeyligan. Från början har det också varit tanken.

– Jag tror inte att det hänger på min nivå. Det var kul att märka att jag håller i NHL. Jag är ung och jag måste förstå vad jag tjänar på i längden, säger Heinola till Ilta-Sanomat.

Ishockey, NHL:

Buffalo Sabres–Tampa Bay Lightning 2–3 (0–2, 1–0, 1–1)
Henri Jokiharju (Buffalo): 0+1, istid 18.50.
Rasmus Ristolainen (Buffalo): 0+1, istid 21.32.

Detroit Red Wings–Boston Bruins 4–2 (2–1, 1–1, 1–0)
Valtteri Filppula (Detroit): 0+0, istid 15.35.
Tuukka Rask (Boston): 28/31 räddningar.

Edmonton Oilers–New Jersey Devils 4–0 (0–0, 3–0, 1–0)
Markus Granlund (Edmonton): 0+0, istid 11.47.
Mikko Koskinen: 29/29 räddningar.
Sami Vatanen (New Jersey): 0+0, istid 2.43.

Winnipeg Jets–Vancouver Canucks 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)
Patrik Laine (Winnipeg): 0+0, istid 17.37.
Joona Luoto (Winnipeg): 0+0, istid 8.43.

Diskussion om artikeln