Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Är Arsène Wenger aktuell för Bayern München? Tränarprofilen påstår att klubben pratar osanning

Från 2019
Arsène Wenger.
Bildtext Arsène Wenger har inte tränat ett fotbollslag sedan våren 2018.
Bild: ullstein bild - Sven Simon/ All Over Press

Ord står mot ord i Bayern Münchens tränarrekryteringsprocess. Är Arsène Wenger ett alternativ? Klubben säger en sak, Wenger säger en annan. ”Jag kommer att prata med dem nästa vecka”, säger fransmannen.

Efter storförlusten mot Eintracht Frankfurt förra helgen bestämde sig Bayern Münchens klubbledning för att sparka tränaren Niko Kovac. Just nu leder Hans-Dieter Flick laget, men på sikt ska klubben hitta en permanent lösning.

Flera av de stora tränarnamnen i Europa har kopplats ihop med jobbet. José Mourinho, Erik ten Hag, Massimiliano Allegri och Arsène Wenger är några av tränarna som figurerar i spekulationerna.

Nu har det uppstått offentlig förvirring kring Wenger. Uttalandena från Bayern München och Wenger går emot varandra.

I torsdags meddelade klubben att Wenger skulle ha ringt klubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge för att anmäla sitt intresse för det lediga jobbet. Då ska Rummenigge ha sagt att Wenger inte är ett alternativ.

Enligt Wenger är det inte sant.

– Vi har bestämt att vi ska prata nästa vecka eftersom jag är i Doha till söndag. Det här är sanningen, säger Wenger i en intervju med Bein Sports enligt nyhetsbyrån AFP.

– Bayern München har alltid varit väldigt diskreta, men nu är de exponerade med rykten som kommer från alla håll.

Inte tränat ett lag efter Arsenal

Wenger säger att Rummenigge ringde till honom i onsdags. Han missade samtalet, men ringde tillbaka.

– Han var på väg till deras match mot Olympiakos. Vi pratade i fyra–fem minuter och han berättade vem som skulle leda laget i de två kommande matcherna.

– Han frågade sedan om jag är intresserad av att bli klubbens tränare. Jag sade att jag inte har tänkt på det och att jag behöver lite tid på mig för att fundera.

70-årige Wenger har inte tränat något lag sedan han slutade i Arsenal våren 2018.

Bayern München låg fyra i Bundesliga inför helgens omgång. På lördag kväll möter laget Borussia Dortmund i det tyska stormötet. Flick leder Bayern i den matchen.

Diskussion om artikeln