Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lionel Messis glimrande frisparksskytte fortsätter – hyllas efter ny show: ”Han dominerar konsten att skjuta frisparkar”

Från 2019
Lionel Messi firar mål.
Bildtext Lionel Messi avgjorde på egen hand mot Celta Vigo.
Bild: AFP / Lehtikuva

Statistiken ljuger inte. Lionel Messi är en alldeles strålande frisparksskytt. Han sänkte Celta Vigo på egen hand med sin vänsterfot – och nu tangerar han Cristiano Ronaldos hattrickrekord i La Liga.

Lionel Messi har många individuella rekord i den spanska ligafotbollen. Nu är han ytterst nära att radera ut antagonisten Cristiano Ronaldos namn ur historieböckerna under kategorin hattrick.

Messi sänkte Celta Vigo på egen hand sent i går kväll med tre fullträffar. Målen i 4–1-segern innebär att Messi tangerar Ronaldos hattrickrekord i La Liga.

Båda två är uppe på 34 hattrick under åren i Spanien. I och med att Ronaldo numera spelar i Juventus finns det stor sannolikhet för att Messi snart sitter ensam på tronen.

Lördagens hattrick bestod av ett straffmål och två frisparksmål. Det senare har blivit något av Messis paradnummer.

Argentinarens siffror är hisnande. Han har gjort sexton frisparksmål under de tre senaste ligasäsongerna. Under samma period har hela Real Madrid gjort tre frisparksmål.

I höst har Messi skruvat upp effektiviteten ytterligare. Han har gjort mål på tre av de sex senaste frisparkarna i ligaspelet.

"Allt är möjligt för Messi"

Efter de två briljanta frisparkarna mot Celta Vigo hyllas Messi än en gång av sina lagkamrater och sin tränare.

– Allt är möjligt för Messi. Han dominerar konsten att skjuta frisparkar och motståndarna vet att de inte har råd att ge oss de lägena, säger tränaren Ernesto Valverde enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Vi har en väldigt stor fördel. Vi har världens bästa spelare och han är dessutom den bästa frisparksskytten i världen. Steg för steg har han utvecklat det. I ett skede hade han lite problem, men nu ger han oss en rejäl boost, säger Sergio Busquets.

Busquets gjorde Barcelonas fjärde mål i segern hemma på Camp Nou.

Vinst efter tuff vecka

Triumfen tog regerande mästaren tillbaka till tätpositionen i La Liga. Tvåan Real Madrid, som slog Eibar med klara 4–0 i lördags, har lika många poäng.

Efter chockförlusten borta mot Levante förra helgen och 0–0 hemma mot Sparta Prag i Champions League i veckan var segern nödvändig för Barcelona.

– I en klubb som Barcelona är det alltid viktigt att vinna omgående efter en smäll. Vi var tvungna att ta tre poäng i dag, säger Valverde.

Diskussion om artikeln