Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IS: Joel Pohjanpalo klev av skadad under landslagets träning inför EM-kvalet

Från 2019
Joel Pohjanpalo.
Bildtext Joel Pohjanpalo skadade sig under träningen.
Bild: Lehtikuva

Oturen förföljer Joel Pohjanpalo. När landslaget inledde uppladdningen till EM-kvalet mot Liechtenstein skadade anfallaren sig.

Med dagar till EM-kvalet mot Liechtenstein dök orosmoln upp för fotbollslandslaget. Under måndagens träning skadade sig anfallaren Joel Pohjanpalo, rapporterar Ilta-Sanomat.

IS skriver att Pohjanpalo skadade sin vänstra vrist i ett avslutsläge. I situationen försökte Leo Väisänen blockera skottet.

Pohjanpalo ska lagt sig ner direkt och fick snabbt vård på planen. Efter ett tag kunde Pohjanpalo gå av planen på egen hand, men ispåsar var lindade runt hans fotled.

Gjorde mål i oktober

Anfallaren har varit oerhört skadedrabbad under de senaste säsongerna. Problemen i hans högra vrist hotade hans karriär, men när fotbollslandslaget var samlat i oktober var Pohjanpalo tillbaka i den blåvita tröjan för första gången på ett och ett halvt år.

Mot Bosnien-Hercegovina blev han inbytt och gjorde mål. Mot Armenien kom han också in i andra halvlek och spelade fram till ett av Finlands mål.

I klubblaget Bayer Leverkusen har Pohjanpalo varit bänkad. I en ligamatch fick han ströminuter.

På måndagens landslagsträning fanns även Albin Granlund med, skriver IS. Ytterbacken finns inte med i truppen just nu på grund av en lårskada, men han ska testas och kan bli aktuell för att bli officiellt kallad till samlingen.

Diskussion om artikeln