Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sebastian Aho gjorde två snygga mål då Carolina körde över Ottawa: "Jag gillade hur jag spelade i kväll"

Från 2019
Programmet är inte längre tillgängligt

I ishockeyligan NHL lyckades Carolina bryta sin fyra matcher långa förlustsvit genom att hemmabesegra Ottawa med 8–2. Sebastian Aho noterades för två mål då han förvaltade ett friläge i boxplay och slog in en puck på tennis. Eetu Luostarinen stod för sin första NHL-poäng och även Teuvo Teräväinen tog plats i poängprotokollet.

Carolina fick möjlighet till snabb revansch hemma mot Ottawa efter att laget i lördags åkt på en 1–4-bortaförlust mot just Ottawa.

I ett försök att bryta den fyra matcher långa förlustsviten hade Carolinatränaren Rod Brind'Amour rört om i kedjorna. I förstakedjan fick Sebastian Aho sällskap av Andrej Svesjnikov och Teuvo Teräväinen. Ommöbleringen visade sig bära frukt.

Carolina ledde med 2–0 efter den första perioden och tidigt i den andra skaffade sig Aho på egen hand ett friläge som han förvaltade. Finländaren gjorde inga misstag utan det rappa handledsskottet hittade nätmaskorna. 3–0 till Carolina.

Då 32:45 hade spelats ökade backen Haydn Fleury på till 4–0 och finländaren Eetu Luostarinen fick en assist till målet. En knäskada i ishockey-VM avslutade finländarens säsong i förtid, men Luostarinen återhämtade sig och inledde piggt i farmarligan AHL. Han kallades nyligen upp till NHL och noterades i sin tredje match för sin första poäng.

Även Teuvo Teräväinen fick sitt namn inristat i poängprotokollet då han spelade fram till Dougie Hamiltons 5–0-mål i slutet av den andra perioden.

Från -4 till +4

Matchen var i praktiken avgjord då Sebastian Aho i början av den tredje perioden gjorde sitt andra mål för kvällen. Han uppvisade skicklighet då han tog pucken på tennis nära målet och gav Carolina ledningen med 6–1. Slutsiffrorna skrevs slutligen 8–2 till Carolina.

Aho, som hade -4 i plus/minus-protokollet i lördags mot Ottawa, landade nu på +4 i samma statistik.

– Jag kände att jag fick ta på mig förlusten och ville därför spela bra ikväll. Prestationen mot Ottawa senast var något som inte får upprepas. Vi revanscherade oss väl och spelade bra i fulla 60 minuter, sade Aho till tidningen The News & Observer efter matchen.

– Jag gillade hur jag spelade i kväll, men jag vill kunna prestera ännu bättre, konstaterade Aho på NHL:s webbplats.

"Gedigen insats"

Chefstränaren Brind'Amour var nöjd med såväl sin stjärna som hela matchen.

– Han höll sig nära pucken.

– Det var en gedigen insats av oss från början till slut.

Carolina går upp på 21 poäng men är fortfarande under slutspelsstrecket. Montreal, Pittsburgh och Florida, som har 21 poäng, ligger alla ovanför strecket.

Resultat:

Washington – Arizona 3–4 (efter straffar)
ARI: Antti Raanta 31/34 räddningar

Carolina – Ottawa 8–2
CAR: Sebstian Aho 2 + 0 = 2, +4, 15:28
CAR: Eetu Luostarinen 0 + 1 = 1, +1, 11:12
CAR: Teuvo Teräväinen 0 + 1 = 1, +3, 14:55

Diskussion om artikeln