Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finländska doldisen Kaskisuo kallad till NHL – målvakten kan göra sin debut under helgen

Från 2019
Kasimir Kaskisuo var reservmålvakt för Toronto Maple Leafs i januari.
Bildtext Kasimir Kaskisuo har fått ta på sig Toronto Maple Leafs-tröjan några gånger, men han har aldrig fått speltid.
Bild: Gerry Angus/Icon Sportswire/AOP

Dörren till NHL står på glänt för en relativt okänd finländsk ishockeymålvakt. Kasimir Kaskisuo kan få debutera i världens bästa liga som 26-åring.

Kasimir Kaskisuo är inget namn som den breda ishockeypubliken har stenkoll på. Den här veckan kan 26-åringen göra sin debut i NHL.

På tisdagen meddelade Toronto Maple Leafs att klubben kallar upp Kaskisuo från sitt AHL-lag Toronto Marlies.

Kaskisuo ersätter Maple Leafs andremålvakt Michael Hutchinson och är tvåa bakom dansken Frederik Andersen. Hutchinson har spelat i sex NHL-matcher i höst utan framgång.

Kaskisuo har däremot haft en bra höst i farmarligan. Han har vunnit sex av åtta matcher och har en räddningsprocent på 92,8 i Marlies.

Kaskisuo har fostrats i Jokerit, men flyttade till de nordamerikanska juniorserierna 2013. Sedan 2016 har han spelat matcher för Toronto Marlies.

Han har kallats upp till Maple Leafs tidigare, men aldrig fått chansen i NHL-laget. Nu finns möjligheten för en debut. Under helgen möter laget Boston Bruins och Pittsburgh Penguins dagarna efter varandra.

Under tisdagen fick även Otto Koivula en kallelse till NHL. Formstarka New York Islander lyfter upp anfallaren från AHL igen. Det är tredje gången i höst som Koivula blir kallad till NHL, men han väntar fortfarande på sin debut.

Diskussion om artikeln