Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kasperi Kapanens mål en klen tröst för Toronto – Leo Komarov tillbaka i New York Islanders som går som tåget

Från 2019
Uppdaterad 14.11.2019 08:22.
Programmet är inte längre tillgängligt
Kasperi Kapanen gjorde sitt femte mål för säsonger (bilder: Viasat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

New York Islanders har efter en trög start fått upp farten och tog poäng för trettonde matchen i rad då laget besegrade Toronto med 5–4. Torontos Kasperi Kapanen fick spela tillsammans med den tidigare Islanderskaptenen John Tavares och noterades för ett mål. Leo Komarov var tillbaka i Islanders medan Otto Koivula, som fortfarande väntar på att få NHL-debutera, fick kliva av efter uppvärmningen.

Ett av förra säsongens sensationslag, New York Islanders, fick en svag start på säsongen. De fyra första matcherna resulterade endast i en seger.

Därefter vände det. Efter nattens 5–4-seger mot Toronto har Islanders har tagit poäng i 13 raka matcher, varav tolv har slutat i seger.

Islanders anfallare Leo Komarov var tillbaka på isen efter att ha missat nio raka matcher och fick spela i tredjekedjan tillsammans med Michael dal Colle och Derick Brassard.

En annan Islandersfinländare, Otto Koivula, fanns med på uppvärmningen men får fortsätta vänta på sin NHL-debut.

Kapanen målskytt

I slutet av den första perioden gick New York Islanders upp i en 2–0-ledning men tidigt i den andra reducerade Torontos Kasperi Kapanen med en styrning framför målet.

I den andra periodpausen ledde Islanders med 3–2 och med 02:28 kvar av matchen satte Casey Cizikas 5–2 i tom bur. Toronto hann reducera två gånger om men Islanders segersiffror skrevs 5–4.

Torontotränaren Mike Babcock är inte nöjd med hur det har sett ut hittills. Lagets saldo är 22 poäng på 20 matcher och Toronto innehar den sista slutspelsplatsen i öst.

Faktum är att vi har spelat 20 matcher nu och då vi tittar på vad vi har fått till stånd är vi inte nöjda.

– Faktum är att vi har spelat 20 matcher nu och då vi tittar på vad vi har fått till stånd är vi inte nöjda, sade Babcock på NHL:s webbplats.

Komarov fick 10:50 i speltid och blev utan poäng för femte matchen i rad. Han stod för en tackling i ryggen på Torontobacken Travis Dermott som såg ut som en misstänkt crosscheking, men finländaren klarade sig utan straff.

Kapanen spelade tillsammans med Zach Hyman, som gjorde säsongsdebut, och den tidigare Islanderskaptenen John Tavares. Den 23-årige finländaren fick spela i drygt 17 minuter och har under säsongen noterats för 5 + 6 = 11 poäng på 20 matcher.

Resultat:

New Jersey – Ottawa 2–4

NY Islanders – Toronto 5–4
NYI: Leo Komarov 0 + 0 = 0, -1, 10:50
TOR: Kasperi Kapanen 1 + 0 = 1, +1, 17:05

Philadelphia – Washington 1–2 (efter straffar)

Calgary – Dallas 1–3
DAL: Miro Heiskanen 0 + 1 = 1, +1, 25:18
DAL: Esa Lindell 0 + 0 = 0, +1, 26:09

Vegas – Chicago 3–5
CHI: Olli Määttä 0 + 0 = 0, +/- 0, 18:51

Diskussion om artikeln