Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Iltalehti: Slottsbalen krockar med KHL-match för Lejonens kaptenstrio – tillåts delta i festen förutsatt att de tar reguljärflyget hem från Kazakstan

Från 2019
Mikko Lehtonen, Marko Anttila och Veli-Matti Savinainen visar upp VM-pokalen och sina guldmedaljer.
Bildtext Mikko Lehtonen, Marko Anttila och Veli-Matti Savinainen visar upp VM-pokalen och sina guldmedaljer.
Bild: Emil Hansson/AOP

Hockeyvärldsmästarnas lagkapten Marko Anttila samt de assisterande kaptenerna Mikko Lehtonen och Veli-Matti Savinainen har fått en inbjudan till självständighetsdagens slottsbal den 6 december. Alla spelar för KHL-klubben Jokerit som räknar med att trion missar bortamatchen i ryska Novosibirsk den 6 december.

Kaptenstrion har fått en inbjudan till slottsbalen av president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio men datumet är inte det bästa, skriver Iltalehti.

Trion spelar nämligen för KHL-laget Jokerit som i början av december befinner sig på en bortaturné i öst. Den 4 december spelar Jokerit i Kazakstans huvudstad Nur-Sultan och på självständighetsdagen, den 6 december, i ryska Novosibirsk.

Jokerits klubbchef Jari Kurri säger till tidningen att slottsbalen i det här fallet går före matchen mot Sibir Novosibirsk.

– Vi har lovat spelarna att de får delta i slottsbalen. Det här är så unikt och fint.

En liten parentes

Jokerit åker till bortamatcherna med ett charterflyg som före självständighetsdagen har tagit laget från Nur-Sultan till Novosibirsk.

Därför får baltrion åka reguljärflyg, förmodligen via Moskva, hem den 5 december.

– Grabbarna flyger från Nur-Sultan till Helsingfors för att hinna till festen, säger Kurri.

Det finns ändå en liten parentes.

– Har vi för många skadade spelare kan vi tvingas använda vår vetorätt. Hoppas att det ändå inte går så.

Diskussion om artikeln