Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hockeyligalaget HIFK byter lagkapten: "Vi vill ge Petrell möjlighet att fokusera på spelandet och tränandet"

Från 2019
Lennart Petrell på isen.
Bildtext Lennart Petrell lämnar över C-tecknet till Jere Sallinen.
Bild: Vesa Pöppönen / All Over Press

HIFK:s Lennart Petrell har haft en jobbig höst och i poängväg endast stått för 0 + 1. Det fick lagledningen att reagera och ta till det sällsynta draget att mitt under pågående säsong byta lagkapten.

Efter två och en halv säsong som lagkapten för hockeyligalaget HIFK får Lennart Petrell lämna över stafettpinnen. HIFK meddelar på sin webbsajt att Jere Sallinen tar över som kapten.

– Rollen som lagkapten för med sig mycket extraansvar inom laget. Med det här bytet vill vi ge Petrell möjlighet att fokusera på spelandet och tränandet. Vi vill hjälpa spelaren och på det sättet hela laget, säger chefstränaren Jarno Pikkarainen.

Den 35-årige Petrell lämnade sommaren 2011 HIFK för spel i NHL-klubben Edmonton, där han spelade i två säsonger. Totalt blev det fem säsonger utomlands innan Petrell återvände hem sommaren 2016.

Han gör nu sin fjärde raka säsong i Helsingforsklubben, men har haft en jobbig höst. I poängväg har HIFK-ikonen endast noterats för 0 + 1 på 18 matcher. Petrells kontrakt med HIFK inkluderar även säsongen 2020–21.

Jere Sallinen åker skridskor.
Bildtext Jere Sallinen gör sin första säsong i HIFK.
Bild: Vesa Pöppönen / All Over Press

Jere Sallinen, som tar över som HIFK-kapten, gör sin första säsong i klubben och 29-åringen har stått för 3 + 2 = 5 poäng på 15 matcher. Han var med i Finlands VM-guldlag våren 2019.

Diskussion om artikeln