Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Motorsport: Citroen nära att dra sig ur VM-serien i rally – Esapekka Lappis stallplats inför nästa säsong kan vara i fara

Från 2019
Esapekka Lappi och Sebastien Ogier.
Bildtext Nya stall kan vänta för både Esapekka Lappi och Sebastien Ogier.
Bild: Vesa Pöppönen / AOP

Motorsport.com rapporterar att Citroen är på väg att dra sig ur VM-serien i rally. Det samtidigt som det ryktas om att Sebastien Ogier skulle vara på väg till Toyota. Drar sig Citroen från serien betyder det att Esapekka lappi tillsvidare åtminstone är utan stall inför nästa säsong. Enligt en källa ska det vara "99 procent säkert" att stallet drar sig ur serien.

Motorsport.com rapporterar att Citroen ska vara nära att dra sig ur VM-serien enligt sajtens källor. Citroen har själv inte velat kommentera frågan i nuläget.

Enligt en av Motorsports källor ska det vara "99 procent säkert" att de drar sig ur.

Drar sig stallet ur serien åker också Esapekka Lappis stallplats inför kommande säsong och fortsättningen är oklar. Lappi flyttade från Toyota till Citroen för bara ett år sedan.

Esapekka Lappi blev tvåa i Turkiet.
Bildtext Esapekka Lappi flyttade till Citroen i oktober i fjol.
Bild: EPA-EFE/NIKOS MITSOURAS/AOP

Sebastien Ogier som också kört för Citroen den här säsongen ryktas däremot redan nu vara på väg till just Toyota.

"Vi har ingenting att säga"

Enligt Motorsport.com har Tommi Mäkinen inte bekräftat informationen men sagt att förarsituationen kan bekräftas och publiceras så snart som nästa vecka.

– Vi har ingenting att säga.

– Så fort vi har någonting och det är klart till 100 procent kommer vi att meddela det för er. Jag hoppas det kan vara fallet i slutet av den inkommande veckan, sade Mäkinen till Motorsport.

Världsmästaren och Toyota-föraren Ott Tänak tecknade för knappa två veckor sedan på för Hyundai och lämnar alltså stallet inför nästa säsong.

Redan då ryktades det om att Ogier kan vara på väg att ta en av tre förarplatser i Toyota. Ogier har också tidigare meddelat att 2020 blir hans sista säsong.

Diskussion om artikeln