Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pangstart men inte mer för U21-landslaget: 19-åriga Valentin Mihaila sänkte Finland i EM-kvalmatchen

Från 2019
Finlands U21-herrlandslag.
Bildtext Finlands sista kvalmatch på det här årets sida slutade i förlust.
Bild: Juha Tamminen/All Over Press

U21-herrlandslaget fick en pangstart i EM-kvalmatchen mot Rumänien. Men sedan steg 19-åriga Mihaila fram och sänkte de hoppfulla finländska spelarna. Rumänien vann till slut med 4–1 och Finland åkte på sin andra förlust i kvalet.

Efter bara ett par minuter var bollen i mål för första gången i matchen. Då var det Finland som fick jubla efter att Kaan Kairinen satte in 1–0 målet på bortaplan. Efter det var det Rumänien, och framförallt Valentin Mihaila, för hela slanten.

Mihaila satte in sitt första mål för kvällen i den åttonde matchminuten, och åtta minuter senare var han framme igen.

Strax innan pausvilan såg Finland ut att få till en kvittering, men inte.

Mihaila, Mihaila, Mihaila ...

Benjamin Källman var fem före att näta på stopptid av första halvlek men Rumäniens målvakt hann ändå knipa tag i bollen strax före den träffade Källmans tåspetsar. Finländaren fick ta ett skutt och ett slag i marken i besvikelse i stället för av glädje.

En dryg minut senare fick i stället Rumänien höja nävarna i luften för den finländska målvakten hann inte med och fick se bollen rulla in i nätmaskorna.

Vem annan än Mihaila fick jubla högst då 3–1 målet fullbordade 19-åringens hattrick.

Från det repade sig inte heller Finland. Samtidigt visade Mihaila att han inte ännu sagt sitt för kvällen. Knappa kvarten före slutet satte han redan in sin fjärde fullträff för matchen.

Finland åkte därmed på sin andra raka förlust i EM-kvalet så här långt. Samtidigt tappade Finland platsen som grupptvåa och ligger nu två poäng efter Rumänien. Rumänien har dessutom spelat en match mindre i kvalet.

EM-kvalet för U21-landslaget fortsätter i slutet av mars. Då möter de Malta på bortaplan.

Diskussion om artikeln