Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Chicagos superlöfte segerarkitekt mot Buffalo – Vegas bröt tunga sviten efter kross

Från 2019
Uppdaterad 18.11.2019 09:07.
Kirby Dach firar mål omgiven av glada lagkamrater.
Bildtext Kirby Dach (andra från vänster) gjorde två mål mot Buffalo.
Bild: /All Over Press

18-åriga Kirby Dach visade vägen när Chicago förorsakade ännu en förlust för Rasmus Ristolainens och Henri Jokiharjus Buffalo. Vegas Golden Knights är ett annat lag som haft det tufft på sistone, men i natt lossnade det rejält mot Calgary.

Bakom Jack Hughes och Kaapo Kakko gick anfallaren Kirby Dach som nummer tre i förra sommarens draft, vald av Chicago Blackhawks.

18-åringen har fått en lyckad start på säsongen. I Chicagos match mot Buffalo gjorde Dach lagets två första mål och är nu uppe i 5+4 på sina 14 första NHL-matcher i karriären.

– Spelet har börjat rulla på. Jag tror på mig själv och när laget spelar bra, så hjälper det även individerna att lyckas, sade Dach på NHL:s webbplats.

Olli Määttä passade till Dachs andra fullträff i matchen som Blackhawks till slut vann med 4–1. Määttä, som spelade 19 minuter i matchen, har stått för 0+6 på sina 20 matcher med Chicago denna säsong.

För Buffalo har det blivit idel förluster på sistone. Rasmus Ristolainens och Henri Jokiharjus lag har nämligen förlorat sju av sina åtta senaste matcher.

Ingendera av Buffalofinländarna noterades för poäng i matchen.

Över 130 mållösa minuter för Calgary

Vegas Golden Knights undvek en sjätte raka förlust i nattens hemmamatch mot Calgary Flames. I stället körde man fullständigt över Flames genom en 6–0-seger.

Svensken William Karlsson gjorde två av målen och för Vegasmålvakten Marc-Andre Fleury var det karriärens 58:e nolla.

– Det är samma gamla visa. Det är inte det att våra starter varit dåliga. Vi lyckas inte gå upp i ledning. När vi börjar jaga och pressa så gör de sex mål. Vi gav dem försprång och lämnade vår målvakt ensam otaliga gånger, menade Calgarys Matthew Tkachuk på NHL:s webbplats.

Resultat:

Chicago – Buffalo 4–1
CHI: Määttä 0+1, +1, 19:00
BUF: Jokiharju 0+0, -2. 15:51
BUF: Ristolainen 0+0, -1, 21:52

Vegas – Calgary 6–0

Diskussion om artikeln