Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Säsongen startar i Polen: Fyra backörnar tävlar i premiären – Aalto kan kanske göra comeback i Ruka

Från 2019
Antti Aalto.
Bildtext Antti Aalto kan inte tävla i världscuppremiären.

Antti Aalto är skadad men Finland kommer trots det att ha ett fullt lag på benen då världscupen i backhoppning börjar i helgen. Aalto ska snart börja hoppa igen men tänker skynda långsamt.

För några veckor sedan åkte Antti Aalto på ett tungt skadebakslag. Finlands bästa backhoppare för tillfället slet sönder två ligament i fotleden då han spelade volleyboll.

Redan då stod det klart att Aalto får glömma världscuppremiären. I stället blir det Andreas Alamommo, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä och Eetu Nousiainen som åker till Polen där premiären sker i helgen.

För Aaltos del pågår rehabiliteringen fortfarande men ganska så snart kan han vara tillbaka i hopptornet.

– Planen är att han på torsdag ska försöka hoppa, säger landslagschefen Lauri Hakola till Yle Urheilu.

Efter helgens världscuppremiär fortsätter säsongen i Ruka i månadsskiftet. Om allt går bra kan Aalto kanske göra comeback då.

– Vi tar en dag i taget. Vi får se vilket självförtroende han har i hoppningen i slutet av veckan. På basen av det kan vi sedan börja planera in tävlingar. Vi stressar inte, säsongen är lång.

– Förhoppningsvis kommer skadan inte att påverka säsongens speciellt mycket. Innan skadan var Antti i sin bästa fysiska form någonsin, säger Hakola.

36 tävlingar står på programmet i världscupen den här vintern, 30 individuella och sex lagtävlingar. I Polen tävlar man i lagbacke på lördag och på söndag är det individuell tävling.

Yle sänder hela världscupsäsongen.

Diskussion om artikeln